Vesti Roller ski - Anastasija Vojinović prva u finišu letnje sezone u Grčkoj

Roller ski - Anastasija Vojinović prva u finišu letnje sezone u Grčkoj

Metsovo, GRE | 30.09.2018. | Skijanje.rs
Anastasija Vojinovic 1 nas

Nordijci Srbije i regiona su imali poslednje FIS roller ski trke ove letnje sezone.  Oni su 29-30. septembra 2018. nastupali u mestu Metsovo u Grčkoj gde su muškarci su vozili trke na 10 km, a devojke na 5 km.

Trke u subotu su vožene klasičnim stilom, nastupilo je troje takmičara iz srbije. Anja Ilić je zauzela 4. mesto, dok su u muškim trkama Damur Rastić zauzeo 10, a Miloš Milosavljević 11. mesto.

U nedelju su trke vožene slobodnim stilom, koji našim takmičarima mnogo više odgovara. Bili su i znatno brojniji, nastupilo je njih 8-toro sa mnogo više uspeha.

Plasmanom na prvo mesto, najbolja je bila Anastasija Vojinović, a rezultat joj je doneo manje od 100 (96,26) FIS bodova. Podijum su upotpunile naše takmičare Maida Drndić na 2. i Anja Ilić na 3. mestu. Berina Sinanović je zauzela 14. mesto.

U muškoj trci slobodnim stilom Damir Rastić je potvrdio da je trenutno najbolji srpski nordijac. Zauzeo je 2. mesto i ostvario 53,37 FIS poena. Povratnik u takmičarsko skijanje, naš najbolji nordijac i biatlonac u istoriji, Milanko Petrović je na ovoj trci zauteo 10. mesto. Miloš Milosavljević je bio 11. a Omar Hodžić je trku završio na 15. mestu.

Trener Tihomir Milosavljević je zadovoljan nastupom naših takmičara i istakao: - Vojinović, Drndić i Ilić su pokazale da se na njih mora ozbiljno računati...

    Foto: Facebook strane

Galerija slika

Komentari