Vesti Roller liga Srbije - Vranjanci najuspešniji u prvom kolu voženom u Nišu

Roller liga Srbije - Vranjanci najuspešniji u prvom kolu voženom u Nišu

Vranje | 27.05.2019. | Skijanje.rs
ni 25maj2019 960x854

Posle uspešno završene skijaške sezone članovi Ski kluba "Besna kobila" iz Vranja su krenuli sa takmičenjima u okviru Roller lige Srbije u brzinskim disciplinama.

U Nišu je u subotu 25. maja 2019. u parku Čair održano prvo kolo u okviru Roller lige Srbije u organizaciji Srpske Skejtbord i Roler Federacije, dok je tehnički organizator bilo Sportsko udruženje Extreme iz Niša.

Učešće je uzelo 60 takmičara iz Niša, Pirota i Vranja.

Takmičenje je otvoreno nastupom najmlađih učesnika koji su zaobilazili i preskakali prepreke na poligonu spretnosti. Nešto kasnije, devojčice i dečaci starosti do 6, odnosno do 8 godina, takmičili su se i u trci na stazi dugoj 250 metara.

Ostali takmičari, koji su uz pomenute dve, bili razvrstani još u 6 kategorija, u muškoj i ženskoj konkurenciji,vozili su po dva, četiri i šest krugova iste staze i to u dva navrata. Na primer, kategorija od 9 do 10 godina trkala se na stazi od 500 metara, a potom i na stazi od 1000 metara, dok su starije kategorije takmičara vozile po 500 i 1500 metara.

Nakon brojnih krugova i smene generacija od 3 i po do 40 i više godina, proglašeni su i pobednici. Na pobedničko postolje peli su se takmičari iz svih gradova učesnika Roler lige, pa su na kraju napornog dana koji je srećom protekao bez kiše, svi imali razloga za dobro raspoloženje i slavlje.

Organizator prvog kola Roler lige Srbije, koje je realizovano po pravilniku i pod okriljem Srpske Skejtbord Roler Federacije je Sportsko udruženje „Extreme“, dok su pokrovitelji grad Niš i GO Medijana.

Kao i što se očekivalo Ski klub "Besna kobila" je imao  najviše uspeha i rezervisao trofej namenjen najboljoj ekipi u ligi. Takmičari vranjanskog Ski kluba su osvojili ukupno 17 medalja i to po 6 zlatnih i srebrnih i 5 bronzanih.

Zlatom su se okitili, Mia Dedinac, Đurađ Ljubić, Luka Mitrović, Petra Ljubisavljević, Jovana Jovanović i Anastasija Veselinović.
Srebrni su bili Nikola Kostadinović, Lazar Spasić, Tadija Ljubisavljević, Milica Petković, Stefana Stojanović i Marija Stojković,
dok su bronze osvojili Vuk Đorđević, Danica Mitrović, Dušan Trajković, Vukota Stanković i Danka Milovanović.

O predstojećoj takmičarskoj sezoni predsednik Ski kluba Besna kobila, Đorđe Dedinac je istakao:
"Ovom trkom je počela domaća i međunarodna sezona trka, što brzinskih što slalom. Naš prioritet je slalom (Inline Alpine Slalom) na rolerima dok su brzinske (speed) discipline sekundarne u ovo trenutku, ali to ne smeta našim takmičarima da odnose pobede bez obzira o kojo disciplini je reč.
Sledeća trka nas očekuje u Sloveniji u Ilirskoj Bistrici u disciplini Inline Alpine Slalom. Ove godine naše takmičare očekuju Svetske Roler Igre u Barseloni gde će naš klub, grad i Srbiju predstavljati najbolja Srpska slalomašica Mia Dedinac i Evropsko prvenstvo za sve kategoriji u španskom gadu Vilablino.
Kruna ovogodišnje roler sezone biće trke u Vranju gde će učestvovati najbolji svetski slalomaši iz Nemačke, Španije, Švajcarske,Slovačke,Češke, Letonije Italije.
Trkama će prethoditi roler kamp na Besnoj Kobili pod rukovodstvom najboljih svetskih trenera."

============================

U Beogradu je 14.septembra 2018. održana prva osnivačka skupština SRPSKE SKEJTBORD ROLER FEDERACIJE kada je izabran predsednik federacije Urošem Pribićević i formiran njen UO i NO. Prostorije federacije su u Beogradu, na Obilićevom vencu broj 4.

Inače, skejtbording i roleri su od prošle godine proglašeni olimpijskim sportovima, tako se može očekivati da ovim osnivanjem Federacije Srbija obezbedi učešće još jednog tima više na narednim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

 

Galerija slika

Komentari