Vesti Rajkovo, Majdanpek - Postavljene vučne naprave na ski lift

Rajkovo, Majdanpek - Postavljene vučne naprave na ski lift

Rajkovo, Majdanpek | 09.02.2013. | rajkovo.com
vucna naprava 440x260

U četvrtak 07.02.2013. su na ski liftu na Rakovu kod Majdanpeka postavljene vučne naprave tako da je ski lift osposobljen za rad. Posle probnog puštanja lifta u rad, pokazalo se da je neophodno da se izvrše još neke korekcije i podešavanja. Nakon postavljanja protiv-tega na zateznoj gornjoj stanici lifta doslo je do zatezanja sajle i njenog podizanja za oko 10 cm, tako da je posledično tome moralo da dođe i do pomeranja koturnih baterija, i štelovanja istih, a najpogodjenije su za to bile koturne baterija na pogonskoj stanici. Taj posao je danas završen.

Sutra, u nedelju se očekuje probno puštanje lifta na brz režim rada. Tom prilikom će se duz cele trase osmotriti kako se koturne baterije na stubovima ponasaju kada vučne naprave prelaze preko ili ispod njih i izvršiće se potrebna podešavanja.


Na kontejneru je prethodnih dana postavljena i zaštitna rešetka na prozorima kontejnera. Predhodnih dana su skijaški entuzijasti postavili krov na kućicu koju su uradili kako bi komandni pult bio zaštićen od spoljnih uslova. Time je posao oko kontejnera završen do kraja i trud skijaških volontera nije bio uzaludan.

Popravka ski tabača i nabavka ski sanki je još pod znakom pitanja. Ako se ova dva problema reše u narednim danima, moguće je očekivati skijanje na Rajkovu posle toliko godina pauze. Inače na skijalištu ima dosta snega, nije se otopio i svakako ne bi bio problem da se staze utabaju i prime prve skijaše. Nadamo  se pozitivnom ishodu stvari.

Inače, u Opštini Majdanpeke je u toku javna rasprava o Nacrtu plana detaljne regulacije za ambijentalnu celinu Rajkovo. Javna prezentacija ovog dokumenta planirana je za 22. februar. Prispele primedbe i predlozi bice razmatrani na javnoj sednici, koju je komisija za javni uvid zakazala za 7. mart. Inace, Planom detaljne regulacije prostora Rajkova u cilju promocije održivog turizma,obuhvacena je površina od nešto više od 145 hektara a podrazumeva kompletno uredjenje prostora oko Rajkove pecine, zatim Rajkove livade i ski terena na Rajkovu.

           Preuzmite Nacrt plana za Rajkovo ... (.PDF fajl)


Galerija slika

Komentari