Vesti Rajkovo - Akcija uređenja skijališta u subotu 26. novembra

Rajkovo - Akcija uređenja skijališta u subotu 26. novembra

Eajkovo, Majdanpek | 25.11.2016. | tvojglas.rs
rajkovonov201623 960x583

Ove godine je više nego ikada u proteklih 15 godina urađeno na revitalizaciji SKI centra "Rajkovo" i njegovom osposobljavanju za rad. Iz lokalnog budžeta finansirano je sređivanje staza i uklanjanje korova i mladica drveća. Po prvi put je to urađeno pomoću mašina i poznavaoci kažu da su staze očišćene i spremne za prvi sneg. Pored ovoga, Turistička organizacija opštine Majdanpek uradila je turističku signalizaciju na teritoriji cele opštine, a poseban akcenat je stavljen na znakove ka "Rajkovu".

Lokalno javno preduzeće za puteve garantuje da će put do „Rajkova“ biti čist koliko god snega da padne, a radnici i rukovodstvo RBM-a i privrednog društva 6. avgust proveravaju lift, tabač i tehničku opremu, kako bi i ona bila spremna za skijašku sezonu.
 
Ovaj pozitivan naboj se nekako oseća i u samom gradu, pa je stoga i organizovana velika volonterska akcija, u kojoj će učestvovati gotovo sve ustanove, institucije i udruženja sa teritorije naše opštine, ujedinjeni u želji da posle više godina vide skijaše na našem „Rajkovu“. Cilj akcije je da se pre snega, delovi staze očišćeni buldožerom još jednom provere te da se ručno poprave kritična mesta koja nisu bila pristupna mašinama.
 
Akcija je zakazana za subotu 26. novembar 2016. godine. Prevoz do ski centra i hrana su obezbeđeni, a oni koji se još nisu organizovali i prijavili za subotu mogu to učiniti putem telefonskih brojeva 069/12-07-857 i 069/84-94-111.
 
Vidimo se u subotu!

Komentari