Vesti PyeongChang 2018 - Miloš Zarić na Zimskim paraolimpijskim igrama

PyeongChang 2018 - Miloš Zarić na Zimskim paraolimpijskim igrama

PyeongChang | 14.03.2018. | paralympic.rs
milos zaric paraolimp 2018 640x389

Na Paraolimpijskim igrama koje se održavaju u Pjongčangu u Južnoj Koreji od 8. do 19. marta, Srbiju prestavlja naš atletičar Miloš Zarić koji se po prvi put takmiči u nordijskom skijanju. Svečana ceremonija otvaranja Igara održana je 9. marta 2018.

Nakon priprema i izborenih kvalifikacija na Svetskom kupu u Švarcvaldu, Miloš je ujedno i naš prvi sportista koji se nadmetao i na letnjim i na zimskim olimpijskim igrama. Ovaj Užičanin, inače svetski i evropski šampion u bacanju koplja.

Prvi i jedini sprski paraolimpijski takmičar na Zimskim paraolimpijskim igrama u Južnoj Koreji, Miloš Zarić, u sredu 14. marta 2018. završio je trku u disciplini Sprint u kros kantri skijanju na 34 mestu. Stazu dugačku jedan kilometar izvozio je za vreme od 5:25.26, i ovim rezultatom postavio lični i državni rekord.

Kako je nagovestio pre odlaska: medalja nije primarni motiv, već učešće i bezbedan dolazak na cilj, Zarić je, i pored loših uslova za trku, opravdao svoja očekivanja, ali i očekivanja nacije: dostojno reprezentovati zemlju na jednom ovako prestižnom svetskom paraolimpijskom sportskom skupu.

"Zadovoljan sam rezultatom i plasmanom na ovom velikom takmičenju. I pored loših uslova za trku i povrede ruke uspeo sam da izvezem trku i postavim lični rekord. Uz dosta treniranja i zalaganja kroz nekoliko godina biću u top formi za ovaj sport. Nastavljam sa pripremama kada se vratim u Srbiju da bih u avgustu u Berlinu na EP odbranio evropsko zlato u bacanju koplja. Hvala mojim trenerima Momčilu i Juliji sto su bili uz mene i postarali se da sve prođe kako treba. Zahvaljujem se i Ministarstvu omladine i sporta i Paraolimpijskom komitetu Srbije na dobrim uslovima za pripreme", rekao je Miloš.

Podsetimo, prethodno je u Riju osvojio sedmo mesto u bacanju kugle, a pre godinu dana u Londonu je postao i prvak sveta u bacanju koplja. Ima još dva planetarna srebra i četiri kontinentalne medalje.

 

Galerija slika

Komentari