Vesti Puy Saint Vincent, FRA - Žičara "Crête des Bans" zamenjena novom

Puy Saint Vincent, FRA - Žičara "Crête des Bans" zamenjena novom

Puy Saint Vincent, FRA | 14.08.2018. | skijanje.rs
puy saint vincent1 800x486

Jedna od centralnih žičara francuskog skijališta Puy Saint Vincent biće zamenjena novom, bržom, većeg kapaciteta isklopivom šestosed žičarom (TSD6) proizvođača Doppelmayr.

Stari isklopivi četvorosed "Crête des Bans" iz 1985. godine je ovog leta 2018. demontiran i u toku je montaža nove instalacije. Polazna stanica je na 1600 m/nv a omogućava pristup skijašima do 2278 m/nv. Treba napomenuti da je stara žičara bila jedna od poslednjih aktivnih instalacija proizvođača "Montaz Mautino".

U odnosu na velike ski domene, Puy Saint Vincent će mnogi smatrati za manje skijalište u Francuskoj sa "samo" 75 km skijaških staza. Ali to je skijalište koje ima dobar odnos dobijenog u odnosu na ono što se plati, pa nije ni čudo što ga u velikom broju posečuju skijaši iz Slovenije i Hrvatske, a poslednjih godina i skijaši iz Srbije.

Najviša tačka skijališta do koje stižu žičare je 2.750 m/nv, sa koje se pruža nekoliko ski staza različite težinske kategorije sve do podnožja na 1.400 m/nv. Skijalište opslužije 8 žičara sedežnica i 4 ski lifta. Centar ima tri skijaška naselja na 1400, 1600 i 1800 m/nv koja se nalaze odmah uz same staze pa je takozvani "ski in - ski out" idealan. Skijalište je pokriveno sistemom zasnežavanja.

Ski centar Puy Saint Vincent je lako dostupno, nalazi se na oko 40km južno od grada Briancon.

 

Galerija slika

Komentari