Vesti Prvo Inline Alpin Slalom takmičenje u Srbiji

Prvo Inline Alpin Slalom takmičenje u Srbiji

Niš | 21.09.2012. | skinis.org.rs
inlineskinis73515634a

SK Niš predstavlja najnoviju inicijativu kluba koja će omogućiti treniraje skijanje i na asfaltu! Javnu promociju ove inicijative organizuju u nedelju, 30. septembra na šetalištu u Niškoj Tvrđavi, kada će se održati prvo srpsko takmičenje u Inline Alpin Slalomu (odnosno, slalomu na rolerima).

Inline Alpin Slalom je sport u razvoju, nastao kao rezultat potrebe da se održi kontinuitet treninga skijanja, čak i u mesecima kada sneg možete naći samo na planinama Novog Zelanda, Čilea ili Argentine. On podrazumeva korišćenje tehnike skijanja za kretanje kroz predviđenu stazu, obeleženu kapijama, ali na - rolerima.

Takmičenja Inline Alpin Slalom se u celoj Evropi održavaju u periodu April-Septembar, i to u formatu Svetskog Kupa, Evropa Kupa i nacionalnih kupova. Svake godine se u Evropa Kupu takmiči između 200 i 300 takmičara, najviše iz Nemačke, a potom iz Italije, Češke, Švajcarske i drugih zemalja.

Prvi nacionalni Inlin Alpin Slalom Kup će se održati prema pravilima Svetskog Inline Slalom Komiteta i predstavlja prvi korak ka ambicijama kluba da u narednim godinama organizuje nacionalnu ligu u ovom sportu. Ovom prilikom, učešće na takmičenju će biti dozvoljeno svim prijavljenim učesnicima i potpuno je besplatno. Očekuje se i dolazak takmičara skijaša iz cele Srbije. Takmičenje je zamišljeno kao svojevrstan praznik za ljubitelje rolera i skijanja, uz veliki broj pratećih sadržaja i demonstracija.


Šta morate da znate o takmičenju, ukoliko želite da učestvujete 

     - Da biste se bolje pripremili za takmičenje, SK Niš organizuje otvorene treninge u Niškoj Tvrđavi, i to u subotu i nedelju (22-23.9), u periodu 11-13:00 i u subotu (dan pre takmičenja), 29.9, u isto vreme. U to vreme, na raspolaganju će vam biti staza sa postavkom kapija, kao i naši treneri koji će vam svojim savetima pomoći da budete brži i uspešniji.

    -  Takmičenje će se održati u četiri konkurencije - cicibana i cicibanki (rođenih 2001-te godine i kasnije) i dečaka i devojčica (rođenih 2000 i ranije, bez ograničenja). Osvajači prva tri mesta u svakoj konkurenciji će biti nagrađeni medaljama na završnoj svečanosti, a svi učesnici će dobiti diplome.

    -  Uslov za učešće na takmičenju, odnosno na treninzima je da morate imati odgovarajuću zaštitnu opremu. Pored rolera, OBAVEZNO je korišćenje kacige, štitnika za laktove i kolena.

    -  Prijavu za takmičenje možete izvršiti u terminu treninga, pre samog takmičenja (najkasnije 30 minuta pre početka).

Galerija slika

Komentari