Vesti Prvenstvo Crne Gore u skijaškom trčanju 2012

Prvenstvo Crne Gore u skijaškom trčanju 2012

Žabljak | 27.03.2012. | vijesti.me
prvenstvo crne gore skijaskom trcanju 2012

Otvoreno prvenstvo Crne Gore u skijaškom trčanju, koje je proteklog vikenda održano na stazama na Ravnom Žabljaku, okupilo je oko 80 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

U pojedinačnoj konkurenciji, u konkurenciji cicibanki pobjednik takmičenja i prvakinja Crne gore je Anđela Krstajić članica PSD “Durmitor” iz Žabljaka. Najbrži cicibani su članovi “Durmitora” Dragoje Šljivančanin, istovremeno i državni prvak, i Aleksandar Grbović dok je treće mjesto pripalo Vuku Glišoviću iz SK “Zlatibor”.

Najbrže mlađe pionirke su Anastasija Vojinović, SK “Amar Garibović” iz Sjenice ispred Anđele Jelisijević i Tijane Smiljanić “Zlatibor”. Prvakinja Crne Gore je Nataša Šljivančanin “Durmitor”. Kod njihovih vršnjaka pobjednik i državni prvak je Dragomir Bulatović PSK “Trebaljevo” ispred Strahinje Erića “Istočno Sarajevo” i Veljka Grbovića “Durmitor”.

Katarina Bogdanović “Istočno Sarajevo”, trkačice “Zlatibora” Anja Ilić i Lena Glišović, najbrže su u kategoriji starijih pionirki a nacionalna prvakinja je Ivana Žarković “Durmitor”. Kod dječaka ovog uzrasta iza Miloša Čolića “Istočno Sarajevo” plasirali su se Ensar Šoljanin “Amar Garibović” i Marko Arsenijević “Zlatibor” dok je titula prvaka Crne Gore pripala Ljubu Karadžiću “Durmitor”.

Mina Ilić “Zlatibor”, Vahida Garibović “Amar Garibović” i Jovana Žarković “Durmitor”, koja je i prvakinja Crne Gore, najbolje su mlađe omladinke a Mirsad Pejčinović i Alen Mahmutović “Amar Garibović “ te Đorđe Jugović “Istočno Sarajevo” najbolji mlađi omladinci. Prvak Crne Gore je Neđeljko Milićević “Durmitor”. Jedina plasirana i pobjednica u konkurenciji starijih omladinki je Anita Mahmutović “Amar Garibović”. Njen klupski drug Ajlan Rastić najbrži je junior ispred Dejana Dučića “Zlatibor” i Nikola Anđelić SK “Soa” iz Žabljaka koji je pobjednik trke za nacionalno prvenstvo.

Van konkurencije su trčali veterani. Pobjednik je Nerkes Šoljanin iz Sjenice ispred Radosava Jelisijevića sa Zlatibora i Save Stevovića sa Žabljaka.

Drugi takmičarski dan obilježilo je štafetno trčanje u kome su titule u kategoriji cicibanki i cicibana osvojile štafete “Durmitora”, kod pionirki “Amar Garibović”, a kod omladinki, omladinaca, mješovitoj štafeti a u apsolutnoj kategoriji “Zlatibor”.

Manifestaciju je pratio prof. dr. Janez Pustovrh, predsjednik katedre za nordijsko smučanje fakulteta za sport u Ljubljani, jedan o d predavača na seminaru učitelja i trenera skijanja. On je mlade trkače uputio u tehniku skijanja a takmičenje ocijenio dobrim kada je u pitanju organizacija ali ne i kada je u pitanju kvalitet takmičara.

Trku su organizovali Crnogorski skijaški savez i PSD “Durmitor” iz Žabljaka.

(Foto: Obrad Pješivac)

Komentari