Vesti Prevoj, Nova Varoš - Novo skijalište na Zlataru najavljeno marta 2018.

Prevoj, Nova Varoš - Novo skijalište na Zlataru najavljeno marta 2018.

Nova Varoš | 25.10.2018. | http://ppmedia.rs
zima na zlataru 2016 atar 201619

Marta 2018 je najavljeno da će do iduće zime Zlatar dobiti novo skijalište – od Prevoja,  na putu Nova Varoš – Sjenica, prenele su Varoške novine.

Smučarska staza Prevoj biće duga 2,2 kilometra, kretaće sa nadmorske visine od 1.450 metara i spuštaće se na 1.250 metara – kaže Vojko Purić, vlasnik preduzeća Složna braća u Drmanovićima.

On kaže da je na padinama ispod Prevoja 20. februara 20108. bilo pola metra snega, i dodaje da na ruku investiciji ide i to što je staza između dva asfaltna puta, a trafostanica i voda su u blizini.

Purić je, inače, preuzimajući opštinsku žičaru četvorosed na skijalištu Zlatar, pre dve godine uložio sredstva u ski-lift i restoran Ognjište.
– Ski-lift „sidro“, dužine 380 metara, na gornjem delu staze Zlatar, prošle godine je, a pogotovu zimus, spasio sezonu skijanja na Zlataru, pošto lokalna vlast nije na vreme mislila o lokaciji staze – podseća Purić.

Zbog visokih temperatura i nedovoljno snega zime 2018 nije radila žičara četvorosed, a skijalo se na trećini staze.

U opštinskoj upravi Nove Varoši kažu da planiraju budućnost zimskog turizma na Zlataru u skijalištima ispod Golog Brda, najvećeg visa planine – sa 1.626 metara.

– Na terenima Crvenih Voda i Drulovića i zimus je bilo dovoljno snega. Za ozbiljniju ponudu – da bi se produžila sezona i izašlo u susret željama gostiju – započeli smo pripreme za razgovore sa Srbijašumama oko rešavanja imovinskih odnosa i asfaltiranja puta Prevoj – Vodena Poljana. Tamo je i trafostanica, što smanjuje troškove infrastrukture za izmeštanje žičare četvoroseda sa padine naspram grada – ističe Radosav Vasiljević, predsednik opštine.  

               Izvor: ppmedia, eKapija i Varoške novine 

------------------

Ima li neko informacije da li je do sada nešto urađeno na realizaciji ideje noive ski staze Prevoj?

 

Komentari