Vesti Popova Šapka, MKD - U planu privatizacijacija kroz Javno privatno partnerstvo

Popova Šapka, MKD - U planu privatizacijacija kroz Javno privatno partnerstvo

Popova Šapka, MKD | 10.03.2021. | faktor.mk
202 pop sapka 1000x608

Vlada Severne Makedonije želi da preuzme upravljanje ski centrom Popova Šapka, direktno pod njenom nadležnošću. Skijaškim centrom trenutno upravlja Elem Tours, podružnica AD ESM.

„Vlada je na sednici 09. marta 2021. razmotrila i usvojila Informaciju za pronalaženje rešenja za Ski centar Popova Šapka, kao i mogućnost da se Elem Tours odvoji od AD EMS (Elektrani Severne Makedonije) da bi funkcionisao kao samostalni subjekat„ izvajvili su iz Vlade ove zenlje, a prenosi portal faktor.mk.

„Vlada je odlučila da se JSC ELEM Turs odvoji od JSC ESM i da će funkcionisati kao nezavisni entitet. Tada će započeti postupak javno-privatnog partnerstva (JPP) za razvoj skijaškog centra Popova Šapka. „Ovom odlukom stvaraju se uslovi za nova ulaganja u razvoj Popove Šapke“, napisao je ministar ekonomije Kreshnik Bekteshi na „Facebook-u“.

U inicijativi su učestvovali: Ministarstvo ekonomije, Elem Tours Skopje, Direkcija za životnu sredinu pri Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Opština Tetova, Agencija za promociju i podršku turizmu i Građanska inicijativa „Da spasimo Popovu Šapku“.

Iz Vlade navode da se trenutno razmatraju sve mogućnosti za stvaranje modernog, visokokvalitetnog skijaškog centra od nacionalnog i međunarodnog značaja sa maksimalnom brigom za postizanje ravnoteže između prirodnih ekosistema i prirodnih lepota Šar-planine.

 

Komentari