Vesti Popova Šapka, MKD - Ni traga od nove žičare

Popova Šapka, MKD - Ni traga od nove žičare

Popova Šapka, MKD | 09.09.2014. | skijanje.rs
SKI MAPA Popova Shapka So Sestosed480

Povezane strane

O izgradnji nove žičare na Popovoj šapki se priča 5 godina u nazad. Skijaši i ljubitelji ovog ski centra na Šar planini su se iskreno obradovali i smatrali da će se to ove godine napokon ostvariti jer je u maju mesecu objavljena vest da će italijanska kompanija "Leitner" projektovati i izgraditi šestosedu žičaru na skijalištu Popova Šapka. Naručilac posla firma ELEM (Makedonske elektrane) je potpisala ugovor vredan oko 9,4 miliona evra, kojim će se realizovati ovaj dugo najavljivani projekat najkasnije u prvom kvartalu 2015.

Kako se nezvanično saznaje, Leitneru je plaćen i avans, ali se na Popovoj Šapki i dalje ništa ne dešava. Nema ni traga nekim radovima ili dopremi delova za montažu žičare.

Leitner se obavezao da kompletan posao sa šestosedom žičarom po sistemu "ključ u ruke" završi za godinu dana od kad investitor ELEM obezbedi sve dozvole. Da li je zapelo negde u pribavljanju dozvola, ili?

Čak i radovi koji su započeti prošlog leta na izgradnji akumulacije za veštački sneg su prekinuti i ovog leta se ništa ne radi.

Na žalost, vreme na Popovoj Šapki nepovratno prolazi.

Komentari