Vesti Popova Šapka - Izrada studije izvodljivosti za prodaju ski centra

Popova Šapka - Izrada studije izvodljivosti za prodaju ski centra

Popova Šapka, SMK | 28.05.2019. | glas.mk, foto: I.Zakoski
26 april ilija zakoski logo

Nakon nekoliko katastrofalnih sezona i neprofitabilnih investicija, firma koje gazduje ski centrom Popova Šapka ELEM iz Skoplja, na zahtev Vlade Severne Makedonije, radi na izradi studije izvodljivosti za prodaju ski centra Popova Šapka u kojoj će biti predstavljena tehnička, pravna i finansijska analiza mogućnosti ovog skijaškog centra. Nakon toga, od strane rukovodstva firme ELEM, koja poseduje skijaški centar, biće pripremljena tenderska dokumentacija za prodaju.

Potencijalni investitori će se tražiti među zapadnoevropskim zemljama u kojima je zimski turizam jedna od najrazvijenijih grana, a vlasnici tamošnjih skijališta su već kontaktirani. Kočo Angjušev, iz Vlade Severne Makedonije, je izjavio da će pokušati da ih dovede u posetu, a na Popovoj Šapki je da prezentuje potencijal centra.

Aktuelne analize pokazuju da skijaški centar Popova Shapka ima najveći potencijal u krugu od 500 km i lako će nadmašiti ski centar Kopaonik u Srbiji.

Premijer Zaev je istakao da sama lokacija i činjenica da se skijaški centar Popova Šapka nalazi samo 80 km od aerodroma u Skoplju povećava atraktivnost investicije.

    Izvor: glas.mk    Foto: Ilija Zakoski

 

Komentari