Vesti Popova Šapka - Izgradnja šestoseda se bliži kraju

Popova Šapka - Izgradnja šestoseda se bliži kraju

Popova Šapka | 16.05.2019. | glas.mk
sapka maj2019a

Prema građevinskim aktivnostima na terenu, izgradnja dugo očekivane šestosed žičare se bliži završetku. Trenutno se radi na postavljanju sajle na ovu žičaru čija izgranja je u više navrata prekidana iz različitih razloga. Postavljeni su stubovi duž trase žičare, polazna i izlazna stanica, i nakon postavljanja sajle ostaje da se montiraju korpe.

Krajem ovog i početkom sledećeg meseca sledi testiranje postrojenja i puštanje u rad da bi skijaši, konačno, početkom skedeće zimske sezone 2019/2020 imali spremnu žičaru.

Nova žičara u ski centru Popova Šapka je imala nekoliko neuspešnih početnih pokušaja izgradnje. Pre nekoliko godina počela se graditi iznad glavnih cevi tetovskog vodovoda, pa je građevinske aktivnosti stopirao tetovski inspektorat.

Zazim je lokacija polazne stanice pomerena stotinu metara bliže polaznoj stanici ski lifta Mali Jelak, ali i tu se pojavio problem. Inspektorat za ekologiju je utvrdio da se građevinske aktivnosti odvijaju bez potrebnog elaborata o zaštiti životne sredine.


Nakon nekoliko godina, kompanija Elm Tours koja upravlja ski centrom Popova Šapka uspela je da dobavi sve potrebne dokumente i nastavi sa izgradnjom.

Šestosed žičara na Popovoj Šapki je jedana od najmodernijih sa velikim kapacitetom za prevoz skijaša. Njenim puštanjem u rad očekuje se da će nestati gužve i dugački redovi skijaša koji čekaju na ulaz na ski lift tokom vrhunca skijaške sezone.

 

Komentari