Vesti Popova Šapka – 30 miliona evra za ski centar

Popova Šapka – 30 miliona evra za ski centar

Makedonija | 12.11.2012. | mkd.mk
PopovaShapka33

ELEM će uložiti 30 miliona evra u ski centar Popova Šapka  za novou šestosed žičaru, nove ski staze, parkilarišta i rekonstrukciju glavnog puta. Ovo je peredviđeno investicioniom planom  za ovaj turistički centar izrađenim od strane renomirane međunarodne kompanije.

U drugoj i trećoj fazi se planira veliko investiranje u izgradnju hotela i restorana, a za njih će Vlada Makedonije raspisati međunarodni konkurs za izbor koncesionara.

"Ovo je ozbiljna investicija u Popuvu Šapku. Cilj je da postane veliki evropski centar za privlačenje turista i skijaša. Želi se i tokom  leta, kada nema snega, da na Šapki bude interesantnih sadržaja. Master plan daje sveobuhvatan sadržaj aktivnosti koje Vlada zajedno sa potencijalnim budućim privatnim partnerima treba da uradi pa da Popova šapka postane jedan od najboljih evropskih skijaških centara" -  izjavio je premijer Nikola Gruevski u Kumanovu, obeležavajući početak građevinskih radova na revitalizacij železničkog Koridora 10.

Premijer istakao da je Vlada već uložila 2,5 miliona evra u modernizaciju ski centara u Kruševu i na Ponikvama u unapređenje ski staza i osvetljenje.

Planira se investiranje i u Pelister, kao i u druge zimske centre, jer Vlada veruje da je turizam sektor koji državi može da donese mnogo prihoda.

 

Komentari