Vesti Pobeda Inerhofera na spustu u Vengenu

Pobeda Inerhofera na spustu u Vengenu

Wengen, AUS | 19.01.2013. | B92
Christof Innerhoferwengen2013

Italijanski skijaš Kristof Inerhofer slavio je na petom spustu ovogodišnjeg Svetskog kupa, održanog na legendarnoj stazi Lauberhorn u švajcarskom Vengenu. Inerhofer je do druge pobede ove sezone, a pete ukupno, došao u vremenu od 2:29.82 minuta.

Aktuelni osvajač malog Kristalnog globusa u spustu Klaus Krel bio je drugi, sa tri desetinke zaostatka, dok je treće vreme imao njegov sunarodnik Hanes Rajhelt.

U ranoj fazi trke, Slovenac Andrej Šporn je diktirao tempo trke, a u vođstvu se zadržao sve dok na red nije došao Inerhofer, inače 15. na startnoj kapiji. Italijan je sjajno odskijao na najdužoj stazi u Svetskom kupu, i Šporna je nadmašio za skoro jednu i po sekundu. Od tada, Inerhoferu se najbliže prišao Krel, dok je Rajhelt jedini još bio unutar sekunde od njega.

Četvrto mesto u Vengenu zauzeo je Erik Gej iz Kanade, ispred Francuza Johana Klarija, Baumana, Šporna i Adrijena Tea iz Francuske. Prvu desetoricu kompletirali su David Poazon iz Francuske i Austrijanac Joahim Puhner.

Austrijanac Marsel Hiršer je prvoplasirani u generalnom plasmanu sa 855 bodova, a prati ga Aksel Lund Svindal iz Norveške sa 747, pošto nije uspeo da završi subotnji spust. Uprkos tome, Norvežanin i dalje vodi u poretku spusta sa 285 bodova, dok je Inerhofer drugi sa 233.

U Vengenu je u nedelju na programu slalom, dok je naredni spust zakazan za sledeću subotu, na legendarnom Štrajfu u Kicbilu.

Komentari