Vesti Plužine - Kup u nordijskom skijanju "Crkvičko polje 2012."

Plužine - Kup u nordijskom skijanju "Crkvičko polje 2012."

Crkvičko polje, Plužine, Crna Gora | 17.04.2012. | Dragan Sain
crkvpolje2012n

Opština Plužine i Turistička organizacija Plužine u saradnji sa italijanskom nevladinom organizacijom COSV i Planinarskim klubom "Soko-Bojkovac-Sokolina" iz Crkvičkog Polja su 31.03. i 01.04.2012. god. organizovali turističko-promotivnu manifestaciju inaguracije - otvaranja staze za nordijsko skijanje "Graba-Sokolina-Graba" u Crkvickom Polju. Staza je duzine 5km, prosečne širine 6m, većim delom prolazi kroz crnogoričnu šumu (90%), i svojim sadržajem odgovara svim potrebnim standardima.

Manifestacija je održana u Spomen domu u Crkvičko Polje. Osim zvaničnog otvaranja staze za nordijsko skijanje, sadržaj manifestacije je obogaćen i dvodnevnim međunarodnim takmičenjem u nordijskim disciplinama na kome su učešće uzeli klubovi iz Crne Gore (PSK Trebaljevo-Trebaljevo, PSK Durmitor-Zabljak), Srbije (SK Zlatibor-Zlatibor, SK Amar Garibovic-Sjenica) i  iz BiH (SK Romanija-Pale).

Ekipni pobjednik je ekipa "ZLATIBOR" sa Zlatibora, koja je kući odnijela mnogo medalja i pehar, kao i prelazni pehar koji će pokušati da odbrane i sledeće sezone. Drugo mesto je osvojila ekipa" TREBALJEVO" iz Trebaljeva kod Kolašina, a treća je bila ekipa "AMAR GARIBOVIĆ" iz Sjenice.


Još detalja na: www.skijanje.rs/vesti/crna-gora-nordijski-ski-centar-crkvicko-polje-pluzine

Foto: FB strana Dragana Sain

Komentari