Vesti Planica, SLO - Letaonica završena, na nordijskom centru se i dalje radi

Planica, SLO - Letaonica završena, na nordijskom centru se i dalje radi

Planica, SLO | 12.09.2015. | fis-ski
planicasep2015

Građevinski radovi velikoj letaonici na Planici su zavrzeni, a radovi na novom nordijskom centru Planica su i dalje u toku.
Sada su postavljeni reflektori i na letaonicu kao i na manju sakakaonicu, tako da će biti moguća i noćna takmičenja u ski skokovima.

Radovi na infrastrukturi uz same skakaonice (prilazni putevi, parkinzi, stajališta) će biti završen do novembra ove godine.

Pored toga, poseban "Adrenalin-park" satemom skijaških skokova biće završen u oktobru. Ovaj park će dodatno promovisati turizam u regiji oko Kranjske Gore.

Već u predstojećem zimskom periodu biće intenzivirane aktivnosti u ovom nordijskom centru u severnoj Sloveniji. U stadionu za skijaško trčanje koji se nalazi neposredno uz ski skakaonice, sredinom januara 2016. održaće se takmičenje Svetskog kupa u disciplinama individualni sprint i timski sprint u skijaškom trčanju.

Takmičenje u ski skokovima za Continental Cup sledi početkom februara, a zimska sezona 2015/2016 će zaključiti sredinom marta glavnim i najvažnijim takmičenjem finale Svetskog kupa u skijaškim letovima.

 

Galerija slika

Komentari