Vesti Olimpijski centar “Jahorina“ ne ide u stečaj

Olimpijski centar “Jahorina“ ne ide u stečaj

Jahorina | 16.09.2016. | atvbl.com
Jah 2015 720x480

Olimpijski centar “Jahorina“ ne ide u stečaj. Tako je odlučila Vlada RS.  Radna grupa koju je formiralo Ministarstvo trgovine i turizma analizirala je stanje u OC “Jahorina“ i ponudila nove modalitete poslovanja, potvrđeno je iz resornog ministarstva. Višemilionski dugovi i dalje su glavni problem.

“Ministarstvo trgovine i turizma u skladu sa svojim nadležnostima čini sve da pomogne u otklanjanju navedenih problema. Jedan od dokaza je i rešen problem višemilionskog spora sa firmom ‘Upi’ iz Istočnog Sarajeva, dok je rešavanje spornih pitanja vezanih za IRB u toku”, kaže se u saopštenju.


I dok stižu optimistične poruke s Trga Republike, Jahorina je postala omiljena tema za skupljanje političkih poena za predstojeće lokalne izbore. I dok se stranke utrkuju u kritikama i obećanjima, u OC se uveliko pripremaju za zimsku sezonu. Traže podršku svih nivoa vlasti u Srpskoj.

Naš cilj je da dočekamo spremni predstojeću zimsku sezonu, a očekujemo podršku kako lokalne vlasti, tako i Vlade RS, i ministarstva. Nadamo se da će naredna sezona biti uspešna sa dovoljno snega i da ćemo uspeti da proizvedemo i dovoljnu količinu veštačkog snega ukoliko uslovi budu odgovarajući“, rekla je Ivana Lizdek, portparol OC “Jahorina“

Oštra zima sa velikim padavinama, za sada je jedini spas za predstojeću zimsku sezonu. Spas traži i Vlada RS čekajući odgovor na pismo namjere koje je Srpska uputila Vladi Srbije za potencijalno partnerstvo sa “Skijalištima Srbije”. Ipak, za sada se o tome ne govori mnogo, kao ni o problemima sa kojima se susreću ugostitelji na planini.

Osim lokalnih političara o problemima u olimpijskom centru za sada ne želi niko da priča. Kako se nezvanično saznaje, već u četvrtak o problemima na jahorini moglo bi se razgovarati na sednici Vlade RS.

 

Komentari