Vesti Olimpijski čas u Bajinoj Bašti sa Nevenom Ignjatović

Olimpijski čas u Bajinoj Bašti sa Nevenom Ignjatović

Bajina Bašta | 28.04.2015. | b92
neve2014640x389

U četvrtak, 30. aprila 2015. sa početkom u 12.00h, na centralnom trgu u Bajinoj Bašti biće održan „Olimpijski čas“, a sa učesnicima će se družiti Nevena Ignjatović

Ignjatovićeva je najbolja skijašica Srbija koja se takmičila na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i Vankuveru.

Učesnici “Olimpijskog časa” će proći kroz 5 radionica koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Imaće prilike da steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.

Nevena Ignjatović će na Tribini sa sportistom razgovarati sa učenicima i pokušati da ih upozna sa načinom života profesionalnog sportiste. Nevena će im pričati o svom bogatom olimpijskom iskustvu i pokušati da im objasni koliko sport utiče na kvalitet života svih ljudi, pogotovu u doba kada se razvijaju.

Programom su obuhvaćeni i najmlađi osnovci koji će imati priliku da kroz Olimpijsku bajku nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju. U ovoj knjizi oživljena su Grčka božanstva i lik Pjera de Kubertena, a deci se na duhovit i jednostavan način upoznaju sa Olimpijskim igrama od vremena nastanka Antičkih igara pa sve do stvaranja modernih Olimpijskih igara.

Deca će takođe imati priliku da učestvuju u ARCTOS radionici. ARCTOS (Anti Racism Tools in Sport) program je program koji se odnosi na edukaciju dece u cilju prepoznavanja i sprečavanja diskriminacije bilo koje vrste (rasna, verska, nacionalna, polna, itd.).

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola partner je Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

 

Komentari