Vesti Nova Varoš - Stigla oprema za zasnežavanje staze Briježđa

Nova Varoš - Stigla oprema za zasnežavanje staze Briježđa

Nova Varoš | 06.06.2013. | skijanje.rs
novavaros2

U utorak 04.juna 2013. u Novu Varoš je stigla oprema za zasnežavanje što predstavlja realizaciju I faze nabavke. Trenutno, oprema je smeštena u magacinu jedne novovaroške firme, a radi se o jednom topu za sneg Svowstar Vega 120, tri žirafe kao i potrebnom pumpnom postrojenju.

U međuvremenu, na skijalištu je završena izgradnja akumulacije za vodu, kao i objekat za smeštaj pumpnog postrojenja. Početak radova na montaži opreme počinje sredinom juna, a montažu će pratiti i stručno lice iz firme Snowstar koji ovim povodoim dolazi iz Italije.

Do kraja godine se očekuje i realizacija II faze zasnežavanja za koju treba da se nabave još 2 topa, 1 žirafa i odgovarajuća pumpa.

Ukupna planirana nabavka je 3 topa i 4 žirafe, a ukupno je raspoloživo 10 priključaka (šahti) duž staze. Time će biti moguće da se ova tri topa prema potrebi raspoređuju na 6 priključaka duž staze, dok će položaj žirafa na 4 priključka biti fiksan. Proizvođač opreme za zasnežavanje je firma Snowstar koja je članica MND grupe.

U Februaru 2013. nabavljen je polovan ratrak  - tabač snega "PistenBully 260". Ovim su stvorene sve predpostavke za dobar i nesmetan rad skijališta iznad Nove Varoši u skijaškoj sezoni 2013 / 2014.

Komentari