Vesti Norveška ambasada odobrila sredstva za nabavku opreme za smučarsko trčanje

Norveška ambasada odobrila sredstva za nabavku opreme za smučarsko trčanje

Beograd | 14.06.2013. | skzlatibor.com
norvski

U rezidenciji Ambasadora Norveške, 11. juna 2013. predstavnici smučarskog kluba SK Zlatibor prisustvovali su svečanom potpisivanju ugovora kojom Norveška ambasada u Beogradu pomaže nabavku opreme za edukaciju dece za smučarsko trčanje.

Ciljevi projekta koji su podržani su: Popularizacija, obrazovanje i uspostavljanje osnove za dalji održivi razvoj smučarskog trčanja u osnovnim školama u Čajetini i Zlatiboru, kao i promocija Zlatibora kao nacionalnog centra za smučarsko trčanje u Srbiji.

Na aktivnostima za dobijanje projekta 6 meseci vredno je radila radna grupa u sastavu:

Darko Đurović, predsednik kluba, Milomir Tucović, projekt menadžer, Miloš Glišović, predsednik upravnog odbora, Radojko Jelisijević, podpresednik kluba, Radosav Jelisijević, glavni trener i sekretar kluba, Jelena Pantović, prevodilac i Aleksandra Glišović Cerovina, projekt menadžer.

Zahvaljujemo se svima koji će svojim nesebičnim volonterskim aktivnostima da doprinesu da se program edukacije u školi u Čajetini i na Zlatiboru sprovede po planu u narednoj zimskoj sezoni.

Nadamo se da će uspešna realizacija pilot projekta "Smučarsko trčanje za sve", koji će obuhvatiti 710 dece osnovno školskog uzrasta, doprineti proširenju projekta u narednom periodu i obuhvatiti sve seoske škole na teritoriji opštine Čajetina.

Galerija slika

Komentari