Vesti Nordijsko skijanje - Trkama u Turskoj zavšena je sezona za srpske nordijce

Nordijsko skijanje - Trkama u Turskoj zavšena je sezona za srpske nordijce

| 22.03.2021. | B92
Kraj sezone za srpske nordijce 1

Trkama Balkan kupa u Turskoj zavšena je sezona u nordijskom skijanju.

Plasmanom Anje Ilić na treće mesto u generalnom poretku ovog regionalnog takmičeanja ostvaren je zacrtani cilj na startu sezone, što sa dobrim rezultatima u Svetskom kupu i na Svetskom prvenstvu u Obersdorfu ovu sezonu čini najboljom sezonom srpskog nordijskog skijanja.

"Na kraju sezone možemo biti veoma zadovoljnni onim što smo uradili u prethodnom periodu. Medalja na Balkan kupu je bio jedan od ciljeva pre starta sezone, Anja Ilić je na kraju bila treća, a Maida Drndić peta u ukupnom poretku. Zabeležili smo najbolje pojedinačne rezultate u istoriji srpskog nordijskog trčanja i na Svetskom prvenstvu u Obersdorfu i na Svetskom kupu u trci u Drezdenu gde su naše devojke bile 17", rekla je selektor reprezentacije Mina Ilić.

"Pored toga podmladili smo reprezentaciju, u Nemačkoj na SP imali smo čak troje petnaestogodišnjaka a uskoro nam u prvi tim stiže još kvalitetne dece sa kojim radimo dugi niz godina. Perspektiva nordijskog skijanja u Srbiji je svetla, u narednim sezonama možemo očekivati još bolje rezultate".

          Izvor: B92


Komentari