Vesti Nordijsko skijanje - Otkazane FIS trke na Tić polju na Zlatiboru

Nordijsko skijanje - Otkazane FIS trke na Tić polju na Zlatiboru

Zlatibor | 27.02.2015. | zlatiborpress.rs
stefan lopatic640x389

Međunarodne FIS trke u skijaškom trčanju, koje su planirane za 24. i 25. februar na Tić Polju, odložene su na neodređeno vreme. Osim nedostatka snega, razlog za drugo ovosezonsko odlaganje ovih takmičenja je i činjenica da članovi SK Zlatibor, koji je organizator takmičenja, usled obaveza na Svetskom prvenstvu u Švedskoj, nisu mogli da se u pravoj meri posvete svim organizacionim zahtevima FIS takmičenja.

Kako su rekli iz kluba, s obzirom da je kalendar u martu prilično popunjen, najverovatnije se ova takmičenja neće ni održati u ovoj sezoni.

Naredna takmičenja zlatiborske smučare očekuju već predstojećeg vikenda, kada su na programu takmičenje Balkan Kupa u Mavrovu (Makedonija) i FIS trka na Jahorini.

Takođe, Dejan Krsmanović i Đorđe Gubić uskoro kreću put Sjenice, na mini-pripreme za Državno prvenstvo u biatlonu, koje će se krajem nedelje održati upravo u Sjenici.

Na nedavno održanom takmičenju u skijaškom trčanju „Kup Istočnog starog grada“ u BiH, od takmičara iz Srbije najuspešniji su bili Anja Ilić (SK Zvezda) i Darko Smiljanić (SK Zlatibor), koji su osvojili zlatne medalje kod starijih omladinki, odn. juniora.

Na takmičenju „Jahorinska bajka“, Anja Ilić je ponovo došla do najsjajnijeg odličja, dok je zlato pripalo i takmičaru SK Zmajevac, Đorđu Gubiću u konkurenciji juniora.

 

Komentari