Vesti Nordijsko skijanje – Fischer nova generacija Speedmax skija za trčanje

Nordijsko skijanje – Fischer nova generacija Speedmax skija za trčanje

| 19.09.2019. | Fischer
turnamic150

Ponekad se istorija piše u stotinki sekunde. Imajući to u vidu, Fischer je za SPEEDMAX 3D skiju za skijaško trčanje dizajnirao novu bočnu kliznu oblogu  „Gliding sidewall“ koja je oblikovana tako, da smanjuje trenje koje takmičarima često krade vreme i brzinu. Materijal na bočnoj kliznoj oblozi može se mazati radi poboljšanja klizanja dok hladno podnožje „Cold Base Bonding“ omogućava bolju apsorpciju.



Tajna brzine leži u najfinijim detaljima. Ili preciznije, u molekularnoj strukturi baze. Visoke temperature i pritisak u konvencionalnim postupcima nanošenja baze negativno utiču na ovu strukturu. Zbog toga je Fischer razvio hladno bazno vezivanje: jedinstveni patentirani postupak, koji zadržava homogenost originalnih molekularnih struktura izbegavajući toplotu i pritisak prilikom dodavanja baze. Pojedine pore baze ostaju netaknute u svom izvornom obliku. Prethodno nedostižna apsorpcija voska i značajno poboljšana struktura baze dodatno dovode do najboljih uslova za maksimalne brzine. Kao rezultat toga, Fischer  daje ekskluzivna svojstva klizanja i maksimalnu brzinu sa svim Speedmax, Carbonlite i RCS modelima!

U kombinaciji s drugim vrhunskim tehnologijama koje smanjuju težinu skija, nova generacija Speedmax-a razvijena je kao najlakša i najbrža u istoriji.

TWIN SKIN nova je tehnologija kod skija za klasičnu tehniku trčanja na skijama. Dve kože su postavljene u srednjoj trećini donje klizne podloge skija, malo razmaknute, kako bi se osiguralo dobro prianjanje prilikom penjanja i dobila izvrsna klizna svojstva.



TURNAMIC® je novi sistem Fischer vezova koji je zasnovan na postojećim standardima. Kompatibilan je s NNN sistemom i PROLINK potplatom. Novi sistem vezova Turnamic® je jednostavan za korištenje. Nisu potrebne nikakve alatke za instaliranje i podešavanje. Upravo ta činjenica čini vezove izuzetno dinamičnim, jer takmičar poziciju veza može promeniti u bilo kojem trenutku, zavisno od snega i vremenskih uslova. Funkcija sigurnog zaključavanja sprečava nehotično otvaranje veza za vreme vožnje.

 

Komentari