Vesti Naj smučišče 2019 - Cerkno treći put za redom najbolje skijalište u Sloveniji

Naj smučišče 2019 - Cerkno treći put za redom najbolje skijalište u Sloveniji

Ljubljana | 15.04.2019. | najsmucisce.si
najsm lo

Slovenački skijaši su na kraju i ove skijaške sezone 2018/2019, po 28. put izabrali najbolja skijališta u više kategorija. Naj smučišča sezone su Cerkno, Golte, RTC Jakec Trije kralji, snežni park Rogla i italijansko skijalište Kronplatz

Slovenci svake godine ocenjuju turističku ponudu svoje zemlje. Od 1990. godine tokom zime glasaju za Slovenačko NAJ skijalište, a tokom leta za Slovenačko NAJ kupalište. Od sezone 2014/15. slovenački skijaši biraju i najpopularniji skijaški centar za slovence u inostranstvu, pa je ova akcija veoma popularna i austrijsko - italijanskim zimskim sportskim centrima.

Ekipa radijske emisije »Dobro jutro Slovenija« svake nedelje redovno emituju izveštaje sa skijališta i predstavljaju ih....
Glavni promoteri projekta su radio programi Radia Slovenija - Radio Si, Radio Maribor i Radio Koper. Emitovanje se može čuti i na nekoliko regionalnih i lokalnih radio stanica.
Pozivaju slušaoce da glasaju i dele vredne nagrade za glasače koje su pripremili sponzori. Pored samog glasanja uvek su dobrodošli i komentari koji pomažu da u ski centrima poboljšaku turističku uslugu. Glasanje je počelo 18. decembra 2018. godine a trajalo je do kraja zimske sezone - do 15. marta 2019. godine.

Skijaški centri, koji su u svojoj kategoriji dobili ukupno najveći broj glasova online glasanja na sajtu najsmucisce.si (1 glas nedeljno) i na osnovu fizičkih glasačkih listića sa skijaških staza (1 glas / osoba po sezoni), dobijaju naslov »Naj smučišče« i »Top ski resort«.

Rezultati tri najbolja skijališta u svakoj kategoriji su objavljeni na godišnjoj završnoj ceremoniji dodele nagrada koja je u sredu 10. aprila 2019 održana u Mariboru. To su:

U kategoriji velikih skijaških centara, nakon izbora skijaša i skijašica je ponovo pobedio Skijaški centar Cerkno, drugo mesto po broju dobijenih glasova je skijalište Vogel, a na trećem je Rogla.


Među skijlištima srednje veličine, skijaški centar Golte dobio je najviše glasova, koji su ove godine razmijenjeni sa skijaškim centrom Kope na drugom mjestu, a treće mesto dostiglo je skijalište Soriška planina.

U kategoriji malih skijaških centara, pobjednik skijališta je bio RTC Jakec Trije kralji, na drugom mjestu Ski Bor Črni vrh, a na trećem mestu Mojstrana


Snježni park Rogla je ponovo postao pobednik kategorije snežnog parka. Drugo mesto je imao Vogel Snow Park, dok je treći bio Snežni park Krvavec.

Slovenački skijaši su ovog puta odabrali i Top Resort među stranim skijašima. Na prvom mestu su Kronplatz u Dolomitima, dok su drugo i treće mesto skijališta u austrijskoj Koruškoj, Mokrine (Nassfeld) i Bad Kleinkirchheim.

 

Pregled najboljih poslednje tri sezone:
Naj smučišča 2018/19 su Cerkno, Golte, RTC Jakec Trije kralji, snežni park Rogla i italijansko skijalište Kronplatz
Naj smučišča 2017/18 su Cerkno, Kope, RTC Jakec-Trije kralji i snežni park Rogla
Naj smučišča 2016/17 su Cerkno, Golte, SKI BOR Črni vrh i snežni park Rogla

Galerija slika

Komentari