Vesti Na Olimpijskom koktelu najavljeno učešće Olimpijskog tima Srbije u Sočiju

Na Olimpijskom koktelu najavljeno učešće Olimpijskog tima Srbije u Sočiju

Beograd | 21.09.2013. | oks.org.rs
Milanko Petrovic Vuk Radjenovic Nevena Ignjatovicx389

Na prvom Olimpijskom koktelu u ciklusu Rio 2016 proslavljeni su uspesi sportista Srbije ostvareni proteklog leta na Mediteranskim igrama i Evropskom olimpijskom festivalu mladih, najavljeno je učešće Tima Srbije na XXII Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i predstavljen sponzorski pul Olimpijskog tima Srbije „Mi smo tim RIO 2016“.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac poželeo je dobrodošlicu svim gostima i čestitao sportistima koji su doneli medalje iz Utrehta i Mersina: „Nadam se i verujem da su 12 zlatnih medalja, od ukupno 34 osvojene na Mediteranskim igrama, dobar uvod, ali i najava sjajnih uspeha sportista Srbije u čitavom olimpijskom ciklusu i što je najvažnije u samom Riju 2016.“

Najveće takmičenje koje naše sportiste iz zimskih sportova očekuje u narednoj godini svakako su Zimske olimpijske igre u Sočiju. Goste na koktelu pozdravili su sportisti koji su debitovali u Vankuveru, a sada se spremaju za svoje druge Olimpijske igre i nastup u Sočiju: biatlonac Milanko Petrović, skijašica Nevena Ignjatović i pilot boba četvoroseda Vuk Rađenović.

Ovo su moje druge Olimpijske igre. Imam iskustva iz Vankuvera, a u međuvremenu sam dosta napredovala i nadam se da ću u Sočiju dostići vrhunac svoje forme”, rekla je Nevena Ignjatović.
Vuk Rađenović potiče iz sportske porodice a njegov otac Boris dvostruki je učesnik Olimpijskih igara i najveća podrška: “Na Igrama u Vankuveru smo ušli u finale. Očekujem da sada odemo korak dalje. Postoji sedam veoma izjednačenih posada, a ja se nadam da ćemo se mi umešati u borbu za medalje. Najveća satisfakcija mi je to što sam najbolji bobista u porodici i što sam uspeo da prevaziđem oca.”
Zanimljivo je da će se biatlonac Milanko Petrović u Sočiju pored biatlona takmičiti i u nordijskom skijanju. „Imao sam priliku da isprobam stazu u Sočiju. Veoma je zahtevna, ali sam na njoj napravio jako dobar rezultat pa se nadam da ću to ponoviti i na Olimpijskim igrama“, rekao je Milanko Petrović.

Predsednik OKS istakao je zadovoljstvo time što država vrhunski sport smatra za jedan od državnih prioriteta i rekao da je Ministarstvo Omladine i sporta prvi partner Olimpijskog komiteta u nastojanju da se ostvare zadati ciljevi: „Naš prvi partner na ovom zadatku, svakako je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, ali naravno i kompanije članice našeg sponzorskog pula. Koristim priliku da se još jednom zahvalim svim kompanijama koje su u vrhunskom sportu Srbije prepoznale pravo mesto za ulaganje i već se u prvoj godini novog olimpijskog ciklusa pridružile sponzorskom pulu „MI SMO TIM RIO 2016“. Svi mi imamo jedan zajednički cilj, da na narednim Olimpijskim igrama napravimo još bolji rezultat nego u Londonu, da osvojimo više medalja, i da što više puta, u čast olimpijskog šampiona, u Riju 2016. bude intonirana himna „Bože pravde“.“

Osvajači medalja iz Londona Milica Mandić, Ivana Maksimović i Andrija Prlainović uručili su sponzorima i partnerima Olimpijskog tima Srbije simbolične poklone u znak zahvalnosti i najavili da u Rio idemo da – Pobeđujemo zajedno.

U ulozi voditelja i domaćina olimpijskog koktela ovog puta našli su se desetobojac Mihail Dudaš i strelkinja Zorana Arunović. Kao i prethodnih godina, koktelu je prisustvovao veliki broj predstavnika državnih i sportskih institucija, diplomatskog kora, sponzora i partnera OKS, kao i drugih ličnosti iz kulturnog i javnog života.

 

 

Galerija slika

Komentari