Vesti Na Bjelasici i Hajli u Crnoj gori u toku izgradnja žičara

Na Bjelasici i Hajli u Crnoj gori u toku izgradnja žičara

Kolašin, Rožaje, MNE | 07.09.2021. | Ski CG i Dnevne
kolasin k7 06.09.2021 5 1200x730

Radovi na izgradnji nove šestosjedne isklopive žičare K7 koja će spajati ski centre Kolašin 1600 i Kolašin 1450 su u toku. Kapacitet žičare je 2600 skijaša na sat. Iz JP Slijališta Crne gore ne mogu da potvrde rokove završetka, ali sudeći po ovome što se vidi na slikama, ako ne bude smetnji, žičara će biti spremna za narednu zimu.

Ne pominju se radovi na izgradnji ski staza, koji će, bar prema prikazu na mapi, biti obimni, a uz njih ide i uvek teška i skupa eksproptijacija - otkup zemljišata kojim se pružaju ski staze.

Trasa žičare K7 na Bjelasici


Trasa žičare Hajla-Štedim

Iz Opštine Rožeje stižu vesti da je u toku je izgradnja šestosedne isklopive žičare na lokalitetu Hajla-Štedim.

- Nakon što je obezbeđena oprema, pristupilo se izgradnji polazne i dolazne stanice i montaži stubova kojih će biti ukupno 12. Izvođač radova je do sada uspešno završio montažu prvih šest stubova, zaključno sa polaznom stanicom. Takođe, završeno je i nivelisan je teren na poziciji gornje izlazne stanice čiji se početak izgradnje očekuje narednih dana - kazali su iz Opštine Rožaje Dnevnim novinama.

U okviru tog turističkog kompleksa biće izgrađene ski-staze, ugostiteljski objekti sa smeštajnim kapacitetima i drugim sadržajima. Procenjena ukupna vrednost investicije iznosi 18 mil EUR.

U toku je i realizaciji radova na pristupnoj saobraćajnici prema Štedimu - budućem ski-centru.

 

Galerija slika

Komentari