Vesti Marija Hefl Riš završila veoma uspešnu karijeru

Marija Hefl Riš završila veoma uspešnu karijeru

| 20.03.2014. | blic.rs
maria2

Kategorije

Jedna od najboljih skijašica svih vremena, Nemica Marija Hefl-Riš, odlučila je da u 29. godini završi svoju više nego uspešnu karijeru. Ona je u istoriju skijanja ušla sa tri olimpijske zlatne medalje, dve titule sa svetskih prvenstava, 27 trijumfa u trkama Svetskog kupa, u kome je osvojila i šest malih globusa.

Prošlog četvrtka je na trci spusta u Lencerhajdeu doživela pad, a povreda joj je prevremeno okončala sezonu koju je, trijumfom u Svetskom kupu, obeležila Austrijanka Ana Feninger.

"Zaista nije bilo lako doneti ovakvu odluku, ali ona je konačna", rekla je Hefl-Riš, a prenosi "Špigel".

U Sočiju je, na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama, Marija Hefl-Riš osvojila zlato u kombinaciji i srebro u superveleslalomu, najbolja je u slalomu i kombinaciji bila na Igrama u Vankuveru 2010, a pomenuta zlata na svetskim šampionatima osvajala je 2009. u Val d'Izeru u slalomu, te 2013. u Šladmingu u kombinaciji. Pobednica Svetskog kupa bila je 2011, ove, prethodne kao i u sezonama 2009. i 20010. bila je druga, a tokom karijere najbolja je bila u svim nadmetanjima Svetskog kupa osim u veleslalomu: u slalomu je zlato osvajala 2009. i 2010, u superveleslalomu 2008, u kombinaciji te iste godine, a ove u spustu. 

Komentari