Vesti Mala skijališta širom Srbije u funkciji

Mala skijališta širom Srbije u funkciji

| 19.01.2016. | Skijanje.rs
Pirot2

Pored tri skijališta kojima upravlja JP "Skijališta Srbije", Kopaonik, Tornik i Star planina, širom Srbije u funkciji su i manja skijališta. Snežne padavine predhodnih dana omogućile su da skijaši mogu uživati i u Pirotu na gradskom skijalištu, Boru na stazi na Crnom hrhu, Novoj Varoši na stazi na Zlataru, na Divčibarama na ski stazi Centar. Narednih dana kreće sa radom i skijalište Rajkovo kod Majdanpeka. U Sjenici na Ski cenru Žari voze skijaši nordijci, ali nema informacija dali radi ski lift? Iznad Vranja na besnoj kobili skijanje kreće za predstojeći vikend.
Skijalište na Goču sa strane Vrnjačke banje još uvek nema dovoljno snega.

Za sada nema vesti kako je i na Kraljevici kod Zaječara?? Takođe ni da li se skija na Goliji na Odvraćenici ili Dajića brdu??

Eko kratkih izveštaja:

Gradsko Skijalište Pirot

Ski lift radi radnim danima od 12h do 20h, vikendom od 10h do 20h staza je utabana i visina snega na stazi je od 20 do 30 samtimetara.

--------------------------

Skijalište Crni vrh - Bor

Nakon nekoliko dana pauze, od nedelje 17.01.2016.godine je otvoreno skijalište na Crnom vrhu. Nova kolicina snega koja je ovih dana padala, omogucila je skijašima otvaranje ski-staze i novo skijanje u ovoj sezoni. Tehnicka ekipa J.P."Borskog turistickog centra" je tabacem utabala ski-stazu.

Cena jednodnevnog ski-pasa je nepromenjena i iznosi 300,00 RSD, i u to je uracunato korišcenje dvosede žicare i ski-lifta tipa "sidro". U funkciji je mala ski-staza dužine 800 m, ski putevi i ski rute.

------------------------------

Ski staza-Zlatar, Nova Varoš

Iz preduzeća Putevi Zlatar ističu da su uz velike napore uspeli da pripreme stazu koju opsluzuje ski lift sidro dužine 400m. Skijalište će raditi od 10 - 16 casova. Cena ski pasa je 700 dinara (dnevni).

------------------------------

Divčibare - Ski staza Centar

Na Divčivarama je noćas radio tabač tako da se od sutra očekuje skijanje.

---------------------------------

Skijalište Rajkovo, Majdanpek

Snega ima dovoljno, svakodnevno se radi tabanje snega na stazama. Nezvanično u četvrtak ili petak biće testiranje da bi se od subote 23. januara 2016. zvanično krenulo sa ski sezonom na ski centru Rajkovo Majdanpek.

--------------------------------

Skijalište Besna kobila, Vranje

Palo je oko 30cm snega i dalje pada pa se očekuje da za viend krene skijanje i na BK. Za subotu je planiran tradicionalni memorijalni kup u veleslalomu.

 

Komentari