Vesti Makedonija - Mali izgledi za održavanje Šarplaninskog kupa 2019.

Makedonija - Mali izgledi za održavanje Šarplaninskog kupa 2019.

Skoplje | 25.10.2018. | novamakedonija
antonio ristevski 1

Dosadašnji višedecenijski trener skijaške reprezentacije Makedonije,  Ivan Lesevski je od 01. oktobra u penziji, ali će i dalje ostati aktivan i pomagaće.

- Ja sam celog svog života u skijanju, ne može preko noći sve da se završi i da dignem ruke od svega. Moja nova uloga bi trebalo da se definiše uskoro, na i nakon Skupštine Ski saveza Macedonije (SFM) zakazane za četvrtak 25.10.2018.

U predstojećoj ski sezoni Makedonija neće imati takmičara u FIS Svetskom kupu. nekoliko takmičara će nastupati na regionalnim takmičenjima u susednim zemljama kao i na onim FIS Evropa kupa.


Ivan Lesevski i Antonio Ristevski

Sa priprema u Hintertuksu upravo su se vratili Antonio Ristevski, Viktor Petkov i mladi Mirka je Lazarevski sa trenerom Nikolom Pančevski. Početkom novembra ih očekuju nove glečerske priprema u Aostriji, a zatim i Italiji.

Predstojeća takmičarska sezona će biti mnogo mirnija nego prošla sa manje događanja. Neće biti pritiska da se juri norma, a od velikih takmičenja tu je Svetsko prvenstvo u Oreu u Švedskoj na kome bi trebalo da nastupi neko od makedonskih takmičara.

Što se tiče skijaških takmičenja u Makedoniji, kako stvari stoje u ovom trenutku, postoji mala šansa za održavanja tradicionalnog Šarplaninskog kupa čiji je poslednje izdanje je bilo 2013. godine (prvi se održao 1947. godine).


- Šara-kup izgleda mora da čeka bolje dane. Ono što je realno moguće je, pored takmičenja za mlađe kategorije, održavanje Otvorenog prvenstva Makedonije početkom februara u Mavrovu. Tamo se očekuje poštanje u rad sistema veštačkog osnežavanja pa se nadam da ćemo imati kvalitetnu konkurenciju u Makedoniji, rekao je Lesevski.

    Izvor:   novamakedonija.com.mk   Laste Dimitrevski

 

Komentari