Vesti Longines postavlja čip na skijaške cipele takmičara

Longines postavlja čip na skijaške cipele takmičara

| 27.10.2016. | fis-ski
Longines ski boot data chip

Prvo takmičenje u FIS Svetskom kupu u Zeldenu (Soelden) u Austriji je uvek prilika da oni koji su uključeni u svet alpskog skijanja objave neku uzbudljivu novost koja će začiniti sezonu. Ove godine, LONGINES zvanični timing i data partner FIS Svetskog kupa u Alpskom skijanju je pronašao način da unapredi glavni pravac u merenju vremena i prikupljanju sportskih podataka.

Longines je uključen u Alpska takmičenja od 1933.godine i uvek je bio vodeći na polju merenja vremena i u drugim sportskim disciplinama.

Longines "ski-boot data chip" tehnološka inovacija se sastoji od čipa dodatog smučarskim cipelama, koji je opremljen radarom i motion senzorima. Senzori će omogućiti prikaz stvarnog vremena skijaša i kontinuirano merenje njihove brzine, ubrzanja i usporavanja, vremena koje je potrebno da bi se došlo do brzine od 100 km/h kao i analizu skokova.

Ovi podaci će biti predstavljeni u TV grafiku za gledaoce koji takmičenje gledaju kod kuće, ali i publici na licu mesta i samim sportistima kojima će podaci pomoći da sve svoje takmičarske nastupe analiziraju sa više preciznosti.

Ovaj veliki napredak u području merenja vremena i obradi podataka u alpskom skijanju će službeno biti pokrenut tokom takmičarske sezone 2017. na FIS Svetskog prvenstvu u alpskom skijanju u St. Moritzu u Švajcarskoj, za koje je Longines službeni partner i merač vremena.

         Izvori:  Fis-ski.com   Bihski.com    Eurosport.co.uk    Agence Zoom

Galerija slika

Komentari