Vesti Lokacije za nove ski staze na Kopaoniku, Staroj planini i Avali

Lokacije za nove ski staze na Kopaoniku, Staroj planini i Avali

| 07.11.2018. | JP Skijališta Srbije
grafickiprilogkaramangrebenkopaonik 2

Na osnovu Javnog poziva kojeg je JP Skijališta Srbije raspisalo za nabavku usluga za godetsko snimanje terena lokacija na Kopaoniku, Staroj planini i Avali, može se zaključiti koji su pravci pružanja nekih novih skijaških staza na ovim planinama i njihova moguća skorija izgradnja.

Kopaonik

Radi se o dva obuhvata snimanja za lokaciju Karaman greben – Mali Karaman, lokacije Karaman greben i lokacija kućica na polaznim/izlaznim stancama ski liftova, ukupne površine snimanja oko 30ha.

Na ovim obuhvatima uočavamo i novu ski stazu uz žicaru "Karaman greben" (naslovna slika) kao i prostor koji se pruža duž grebena između Karaman Grebena i Malog Karamana.

Izgradnjom ove staze rasteretio bi se pritisak skijaša na staze uz sam turistički centar, dobio bi se značajan dodatni skijaški prostor za početnike i obuku skijanja.


Stara Planina

Radi se o dva obuhvata snimanja među kojima i za lokaciju uz ski stazu Konjarnik, površine oko 4 ha.

U ovom obuhvatu uočavamo i novu ski stazu uz četvorosed žicaru "Konarnik" sa leve strane gledano od vrha prema dnu staze.

Trasa ove ski staze je davno prosečena, ali zbog problema sa erozijom nikada zvanično nije puštena u rad. Radi se o crnoj strmoj stazi koja će doprineti ukupnom kvalitetu skijanja na Staroj planini.

Avala

Radi se obuhvatu snimanja za lokaciju budućeg skijališta sa pratećim sadržajima. Obuhvat snimanja je površine oko 22 ha u KO Beli potok.

Pregovori Grada Beograda sa JP Skijališta Srbije o projektu izgradnje ski staze na Avali, ukupne dužine oko 550 metara počeli su 28. septembra 2018.

Nadajmo se da već sledećeg leta možemo očekivati radove na izgradnji ovih staza...

 

Galerija slika

Komentari