Vesti Letnji biatlon - Održan Balkan kup u Rumuniji, uskoro Svetsko prvenstvo

Letnji biatlon - Održan Balkan kup u Rumuniji, uskoro Svetsko prvenstvo

Cheile Gradistei, ROM | 18.08.2015. | skijanje.rs
lbia5a

U rumunskom biatlon centru Cheile Gradistei, udaljenom 36km od grada Barasov, od 14 - 16. avgusta 2015. održano je takmičenje Balkan kup u letnjem biartlonu ma kome je nastupila i reprezentacija Srbije. Ovaj sport u okviru Međunarodne biatlon federacije IBU u letnjoj varijanti predstavlja kombinaciju Roler-skija i pucanja.

Naši takmičari su nastupali sva tri takmičarska dana. U petak su Mirsad Pejčinović, Redžeb Hodžić, Sara Lučić i Anastasija Vojinović takmičili u disciplini mešovite štafete. U subotu je vožena trka u disciplini spint, a pored ovih četvoro takmičara iz štafete nastupili su još Dženis Avdić, Edin Hodžić, Emir Hrkalović i Dejan Krsmanović. U nedelju su vožene trke potere. Rezultate sa ovog takmičenja tek očekujemo.

Trke na Balkan kupu su za sve takmičare bile i odličan trening, pošto će se na istom ovom biatlon stadionu održati IBU Svetsko prvenstvo u letnjem biatlonu od 26–30. avgusta 2015.

Nakon Balkan kupa, u Srbiju se vraćaju  Mirsad Pejčinović, Sara Lučić i Anastasija Vojinović, a ostali ostaju u Rumuniji gde nastavljaju sa treningom za ovo Svetsko prvenstvo. Sa našim takmičarima je trener Almir Džeković.

Regionalni zimski sportski centar “Arena Biathlon Cheile Grădiștei” je u funkciji od marta 2010. godine a biatlon stadion se prostire na visinama između 1255 i 1290 m/nv sa visinskom razlikom 35m. 2013. godine od strane Međunarodne Biatlon federacije IBU - je dobio "B" licencu - kada je na ovom biatlon stadionu održano takmičenje u okviru Zimskog Olimpijskog festivala mladih Evrope - EYOF-a 2013.

     Foto: Face book strana - IBU Summer Biathlon World Championships - Cheile Gradistei 2015


Galerija slika

Komentari