Vesti Les 2 Alpes, FRA - Prepakivanje žičara u naredne dve godine

Les 2 Alpes, FRA - Prepakivanje žičara u naredne dve godine

Les 2 Alpes, FRA | 10.08.2018. | Skijanje.rs
L2A plan19 20 800

U nekoj od predhodnih vesti smo pisali o radovima na francuskom skijalištu Les 2 Alpes. Naš prijatelj Petar je na licu mesta pokušao da dođe do više informacija. Posetio je radnike u info kancelariji na Glečeru i evo šta je saznao...

Postoje precizni planovi reorganizacije skijališta za predstojeću zimu 2018/19 i narednu 2019/20 čija realizacija je u toku.

U ski centru odustaju od Poma instalacije 8-sedežnice "TSD8 Glacier 1 i 2" izgrađene 2001. i ona će u naredne dve godine biti potpuno demontirana. Verujemo da će mnogim skijašima nedostajati, jer od sada jedina alternativa je penjanje gondolom "Jandri expres II", a to znači izuvanje skija, čekanje na ulazak... Neki skijaši to smatraju maltretiranjem u odnosu na ulazak i izlazak sa brze 8-sedežnice.

Ovog leta za predstojeću zimu 2018/2018. se radi:

 - Dve stare žičare fiksni trosed "TSF3 du Lac Noir" iz 1983. i fiksni četvorosed "TSF4 de la Toura" iz 2003. kod zimskog Snow parka u sektoru Toura se upravo demontiraju.

 - Na nihovo mesto se postavlja gornja polovina žičare "TSD8 Glacier 2" čija je demontaža takođe u toku.

 - Donja polovina žičare "TSD8 Glacier 1"ostaje u funkciji u sezoni 2018/2019.

 - Demontira se stara gondolu "Telepherique - TPH V 75 du Jandri 2" iz 1973. godine koja je od sktora Cretes vozila do međustanice gondole "Jandri express" u sektoru Tura. Predhodnih par dana je već u potpunosti demontirana i prešla u istoriju. Stara jaje - 4 sed gondola "TCD4 Œufs Blancs" iz 1973. koja iz naselja vozi do sktora Cretes i na koju se upravo demontirani "Telepherique" nastavljao ostaje kako je bila.

 - Ovog leta je u planu i potpuna demontaža fiksne četvorosed žičare iz 1987. "TSF4 Super Venosc" u sektoru "Vallee Blanche" ali ovi radovi (09. avgusta 2018.) još nisu započeli.


Demontira se stara gondola "Telepherique - TPH V 75 du Jandri 2"

Za zimu 2018/2020:

 - Demontira se donja polovina žičare "TSD8 Glacier 1"

 - Demontira se isklopiva 4-sed žičara "TSD4 des Crêtes" iz 1993. koja za tu poziciju više nema dovoljn kapacitet. Na njeno mesto se postavlja, odnosno premešta demontirana donja polovina žičare "TSD8 Glacier 1"

 - Demontiraju se stare fiksne žičare sedećnice trosed "TSF3 du Thuit" iz 1984 i četvorosed "TSF4 de Thuit Crêtes" iz 1994. u sektoru Cretes i na trasu stare žičate Thiut se postavlja demontirana 4-sed isklopiva žičara "TSD4 des Crêtes".

 -  Gradi se nova isklopiva sedesnica "TSD de Pierre Grosse". Početak će biti gde počinje ravan deo puta na spuštanju sa Glaciera na Fee. To je ono spuštanje sa dve crne staze, pa kad počinje ski put. Izlaz će biti kod vrha Signala.

 - 2018. godine demontirana žičara "TSF4 Super Venosc" će se remontovati i ponovo postaviti na pomerenoj lokaciji vrha žičare.

O svom razgovoru sa radnicima u info kancelariji na Glečeru, Petar dodaje:
"Kazu u nekom dugoročnom planu je zamena gondole Jandri express koji zastareva i da će mozda iskoristiti nešto od nje i postaviti na mesto velike gondole "Telepherique" koju su sad sklonili.
Pokazali su mi to sve na mapi ali nisam uspeo da nabavim štampanu verziju jer ih valjda još nemaju za deljenje pa su me pustili da uslikam ovu mapu na njihovom stolu."

Hvala Pero na ovim vestima i slici ove mape!!!

Galerija slika

Komentari