Vesti Lendzerheide i Arosa - predstavljena nova integralna ski mapa

Lendzerheide i Arosa - predstavljena nova integralna ski mapa

Lendzerheide, Arosa, SUI | 28.09.2013. | Lendzerheide.com
lenzerheidearossaskimaps2014800x486

Na sajtovima ovih švajcarskih skijališta postavljena je nova integralna mapa žičarama povezane skijaške oblasti Lendzerheide - Arosa sa 225 km ski staza koje se pružaju na tri strane doline.

Naime, ostvaruje se najava da će od sezone 2013/2014. skijališta Lenzerheide i Arosa u Švajcarskoj međusobno biti povezana novom velikom gondolom, i tako činiti povezani skijaški sistem od ukupno 225km ski staza (Lenzerheide 155km i Arosa 70km), za koji važi i jedinstveni skipas.

Građevinski radovi na povezivanju dva vrha Hörnli (2494 m/nv) na strani Arose i Urdenfürggli (2562 m/nv) od strane Lenzerheidena uveliko su u toku što se vidi i na slikama u prilogu.

Nedavno je na vrh Urdenfurggli doveženo čelično uže - sajla kojim će ova velika žičara biti povezana sa vrhom Hörnli na strani Arose. Transport 80 t teškog tereta kroz nepristupačan teren i uzak makadamski planinski put sa mnogo krivina od Lenyerheidea do vrha Urdenfurggli predstavlja veliki podvig za sve koji su u ovaj transport bili uključeni. Pogledajte video:




Orginalni naziv nove gondole je "Skigebietsverbindung Arosa-Lenzerheide", a radi se o dve kabine za 150 ljudi koje naizmenično, istovremeno kreću jedna ka drugoj.

Kompletni radovi će biti završeni do početka skijaške sezone. Svečano otvaranje je najavljeno za početak decembra.

Članovi udruženja Ski Bus će već ove prve, istorijske sezone imati priliku da skijaju ovo objedinjeno skijalište. U ponudi su sedmodnevni aranžmani sa smeštajem u Lenzerheideu u periodu 4.-11.januar i 11-25. januar 2014. a obuhvataju 7 polupansiona, ski pass za celu povezanu oblast i autobuski prevoz.  Detaljnije na www.skibus.rs

 

Komentari