Vesti Kruševo, MKD - Stigla oprema za skijalište

Kruševo, MKD - Stigla oprema za skijalište

Kruševo, Mkd | 25.10.2013. | regioni.mk
krusevooktobar20131480

U makedonskom ski centru Kruševo se uz donaciju firme "MEPSO" Skopje rekonstruiše  postojeći ski park „Stanič“ gde će se izgraditi akumulacija - veštačko jezero za potrebe snežnih topova za pravljenje veštačkog snega, a takođe izgraditi i staze za skijanje i snowboard.

Da bi ovaj projekat ski parka bio uspešan i da bi počeo da funkcionše, u sredu 23. oktobra 2013. predata je oprema potrebna za održavanje snežnog parka i to: Ratrak za tabanje snega, 6 topova za veštački sneg, sanduk sa dodatnim priborom za snežne topove, motorne sanke kao i elementi snowboard parka.

"Kruševo je poznati zimski turistički centar za koji nudi povoljne uslove planinske klime, relativno tople zimame sa dosta snega, žičara čija polazna stanica se nalazi u samom gradu odakle je potrebno desetak minuta se bude na samim skijaškim terenima i uz veoma gostoljubive građane čini ovu destinaciju atraktivnom za turiste, posebno u zimskom periodu. Zato, rekonstrukcija i opremanje Ski Parka "Stanič" na skijalištu Kruševo je odličan način da se poboljša i razvije već postojeći zimski turizam po kojem je Kruševo digi niz godina već poznat turistima, kao i da se privuče što veći broj turista iz Makedonije i inostranstva" - rekao je Gorgi Damčeski, gradonačalnik Kruševa.

Galerija slika

Komentari