Vesti Kruševo, MKD - Sređivanje i renoviranje skijaških staza

Kruševo, MKD - Sređivanje i renoviranje skijaških staza

Kruševo, MKD | 29.06.2019. | skimacedonia.m
krusevo ski centar stanic dvosed zicnica lift krusevska korija 2

Kruševo je redak grad u okruženju koje ima skijalište i žičaru koja polazi iz samog grada. U Srbiji primer za to je Nova Varoš - skijalište Zlatar i Zaječar- skijalište Kraljevica.

Nakon dugo vremena, na skijalištu Kruševo se vrši čišćenje i ravnavanje skijaških staza, kako one duž dvosed žičare koja se sušta do samog grada, tako i onih u gornjem delu skijališta duž ski liftova. Cilj je da se obezbedi što kvalitetnije skijanje i sa manjom visinom snežnih padavina, ali i bezbednost skijaša.

Ski staza duž dvoseda je duga oko 550 m sa visinskom razlikom od 200 m i ima klasifikaciju crvena - srednje teška. Vodi direktno do grada i polazne stanice dvosed žičare.

Pored toga, u toku je i renoviranje restorana koji se nalazi na samim ski stazama, koji će biti u funkciji i leti i zimi - tokom cele godine. Leti će posetioci imati dodatnu mogućnost iznajmljivanja planinskih bicikala ili kvadrova. U plani je da se grade roler-koster i zip-lajn.

Skijalište Kruševo ne može da se pohvali sa velikom dužinom ski staza, ali je, kao gradsko skijalište, idealno za škole skijanja, porodice, rekreativno skijanje, planinarenje i planinski biciklizam.

Od prošle godine, ski centar je u rukama novih vlasnika, koji zajedno sa ekskluzivnim hotelom Panorama Spa, imaju nameru i ideju da Kruševo, za sve koji u njemu žive i goste koji ga posete, ponudi novo iskustvo u uživanju u prirodi i time obogate turističku ponudu grada.

    Izvor, foto: skimacedonia.mk


Komentari