Vesti Kronplatz, Dolomiti Superski - Stara žicara Rara zamenjena kabinskom gondolom

Kronplatz, Dolomiti Superski - Stara žicara Rara zamenjena kabinskom gondolom

Kronplatz, ITA | 15.09.2019. | neveitalia.it
Kronplatz 2019Rara

Kategorije

Italijansko skijalište Plan de Corones, kod nas možda poznatije pod nemačkim nazivom Kronplatz, za zimsku sezonu 2019/2020 ponudiće novu žicaru "Rara" na strani skijališta San Vigilio di Marebbe. Radi se o kabinskoj gondoli sa 10 sedišta.

Nova instalacija će zameniti jednu od poslednje dve ne isklopive žičare sedežnice sa fiksnim korpama na sajli u sistemu skijališta Kronplatz, četvorosed Rara sagrađen 1989. godine.

Donja polazna stanica nove žičare će biti pomerena za oko 60 metara dole desno u odnosu na staru, omogućavajući jedinstveni pristup instalaciji sa prilicno širokom zonom usporavanja na kraju ski staze. Gornja stanica biće pomerena gore levo za oko 40 metara. Sve je procenjeno i dizajnirano da poveća sigurnost i bezbednost skijaša, koji se spuštaju ski stazom Pre da Peres do San Vigilio-a u podnožju. Nova instalacije žičare će biti kabinska gondola poslednje Doppelmairove generacije: D-line sa kabinama sa 10 sedišta

Položaj nove žičare "Rara" u odnosu na staru

Odluka da se gradi kabinska gondola, a ne sedežnica, diktirana je procenama u pogledu bezbednosti skijaša, a naročito dece i početnika. U isto vreme, projekat takode uključuje značajno proširenje postojećih ski staza, sa novom deonicom staze koja bi trebala da poboljša celu situaciju skijališta izmedu Col Torona i Passo Furcia.

Tehnicke karakteristike nove kabinske gondole "Rara" - Doppelmayr tipa D-line

 Izlazna stanica na: 1846 m/nv
 Ulazna stanica na: 1702 m/nv
 Razlika u visini: 143.5
 Dužina trase žičare: 572m
 Radna brzina: 5 m/s
 Kapacitet: 2700 skijaša/sat
 Kabina "CVA Omega V-10 TI" za 10 osoba: 25
 Vreme putovanja: 2.88 min.

 

Komentari