Vesti Kraljevica - Počela ski sezona na gradskom skijalištu u Zajčaru

Kraljevica - Počela ski sezona na gradskom skijalištu u Zajčaru

Zaječar | 19.01.2021. | radiomagnum.rs
skijaliste zajecar 2018 1000x608

Otvorena je skijaška sezona 2020/2021 na gradskom skijalištu Kraljevica u Zaječaru. Ski staza je počela sa radom u ponedeljak 18. januara 2020.

Noć ranije, radnici JKP “Timok održavanje”, su radili na pravljenju veštačkog snega i pripremi podloge na ski stazi “Kraljevica”, a Štab za vanredne situacije grada Zaječara, na sednici održanoj 17. januara doneo je zaključak koji se počev od ponedeljka 18. januara, dozvoljava rad ski staze „Kraljevica“.

Skijalište je osvetljeno, ima uslova za noćno skijanje pa je radno vreme u periodu od 14,00 do 22,00 časa, svakog dana dok to vremenski uslovi za korišćenje staze dozvoljavaju.

Kako se navodi, JKP „Timok održavanje“ će svojim aktima odrediti uslove korišćenja ski staze „Kraljevica“, odnosno cenu, način iznajmljivanja opreme, poštovanje bezbedonosnih mera i sl..

Štab za vanredne situacije grada Zaječara nalaže JKP „Timok održavanje“ sledeće mere koje mora primenjivati prilikom puštanja u rad navedene ski staze:

- u delu prilaza za ski lift, na podlozi, vidno obeležiti (sprejom) razmak od 2 metra za korisnike ski lifta, koji se mora poštovati ;
- obezbediti redarsku službu koja će kontrolisati nošenje zaštitnih maski onih koji čekaju u redu za ski lift ;
- zabranjuje se zaustavljanje na samoj stazi kao i okupljanje više lica u grupi ;
- zaposleni u objektu skijališta dužni su da u unutrašnjem prostoru (kontrolni centar ski staze) i na otvorenom koriste zaštitnu masku i vrše redovnu dezinfekciju ruku.

Sve one koji ne poštuju propisane mere redarska služba je dužna da udalji sa staze i odmah obavesti komunalnu miliciju i policiju.

      Izvor: RadioMagnum.rs

 

Komentari