Vesti Kozara - Skijalište spremno za novu zimsku sezonu

Kozara - Skijalište spremno za novu zimsku sezonu

Prijedor | 21.10.2018. | prijedor24h.net, RTRS
kozara skijaliste 696x389a

Planina Kozara spremno dočekuje novu zimsku sezonu. Radovi na veštačkom osnježavanju su u punom jeku, a osvetljenje za noćno skijanje je već spremno i na novoj stazi. I papirne ski karte, postaju prošlost.

Od postojeće tri staze, noćno skijanje je do sada bilo samo na stazi “Mrakovica 1”, od ove godine zaljubljenici u ovaj sport, u noćnom skijanju moći će da uživaju i na novoj stazi, “Mrakovica 2” koja je u prošlogodišnjoj zimskoj sezoni, bila u funkciji samo za dnevno skijanje.

Poboljšanje uslova za skijanje, cilj je planinarsko skijaškog društva "Ljubijski rudar". Zbog toga su u toku radovi i na osnežavanju. Oni na veštačkom jezeru, privode se kraju. Međutim, nisu to jedini noviteti.

U toku su i završni radovi na elektronskom očitavanju kartica, tako da po svemu će to biti podignuto na jedan viši nivo”, kaže predsednik PSD Ljubijski rudar, Božo Grbić.

Vrednost radova je 200 hiljada maraka. Realizaciji ovog projekta doprineli su članovi ovog društva, svojim volonterskim radom, ali i donatori. Osim veće posećenosti, značaj za Nacionalni park, ali i sve one koji dolaze, je višestruk.

“Sam boravak dece na snegu, uživanje na snegu, a isto tako boravak i onih koji već znaju da skijaju ili onih koji uče skijati, sigurno bi to dobro došlo svima. Tako da svi noviteti koji su urađeni sigurno će poboljšati uslove za skijanje i doprineti da se skijaši ponovo vraćaju na Kozaru”, naglašava direktor Nacionalnog parka “Kozara” Dragan Romčević.

Tri staze, dečija i dve, možemo slobodno reći i za najiskusnije skijaše, sada još samo čekaju prve snežne padavine i uživanje u zimskim sportovima, može da počne.

        RTRS

Komentari