Vesti Košutnjak, Beograd - Otvaranje modernog sportskog kompleksa očekuje se do kraja godine

Košutnjak, Beograd - Otvaranje modernog sportskog kompleksa očekuje se do kraja godine

Košutnjak, Beograd - SRB | 20.06.2021. | Beobuild
kosutnjakdvorana210619tw630

Izgradnja nacionalnog trening centra u Košutnjaku počela je na leto 2019. godine, međutim iako je planirano da bude završen početkom 2021. godine, restrikcije tokom prošle godine uticale su na dinamiku i rokove. Otvaranje modernog sportskog kompleksa očekuje se do kraja godine, što uključuje preostale završne radove, opremanje, kao i dobijanje neophodnih dozvola kako bi objekat mogao primiti prve korisnike. U toku su završni radovi na postavljanju staklene fasade, a u unutrašnjosti se izvode zanatski radovi na pregradnim zidovima, postavljanju instalacija, opremanju toaleta itd. U pripremi je i ozelenjeni kosi krov ukupne površine preko 6.000 kvadrata, dostupan pešacima i rekreativnom korišćenju.

Moderni trening centar nalaziće se kod postojećeg Doma sportova i zatvorenih bazena u Košutnjaku, u objektu ukupne bruto povrsine od 16.200 kvadrata (Po+Pr+1), sa specijalizovanim sadržajima namenjenim borilačkim sportovima. U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo i karate, kao i centri streljačkog i penjačkog saveza. Organizacija unutrašnjosti osmišljena je da omogući potpunu autonomiju za svaki od pomenutih sportova, kao i sve sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na najvišem nivou.

Pored izdvojenih celina za pojedinačne sportove objekat će posedovati i niz zajedničkih sadžaja, kao što su svlačionice, kupatila, ambulantu, kancelarijski prostor itd. U okviru podzemne etaže nalaziće se 145 parking mesta i streljana, na prizemlju su planirana dva borilišta i košarkaški teren, dok će se na prvom spratu nalaziti još dve trening sale, kao i prateće kancelarije i svlačionice itd.

Idejno rešenje novog trening centra u Košutnjaku izradilo je beogradsko preduzeće Bauprojekt, a radove na izgradnji izvodi W.D. Concord West. Investiciju vrednu 12 mil EUR realizuju zajednički Ministarstvo omladine i sporta i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

          Izvor: Beobuild | Nedelja, 20.06.2021.

 

Komentari