Vesti Kopaonik - Uskoro otvaranje boba na šinama

Kopaonik - Uskoro otvaranje boba na šinama

Kopaonik | 29.08.2013. | RTS Jutarnji program
wiegandalpinecoaster800x486

Završetak letnje sezone na Kopaoniku poklopiće se po svemu sudeći sa kalendarskim trajanjem leta. A do tada, biće još novina u letnjoj ponudi ove planine. Nedavno je otvorena tjubing staza, i ZIP line, a za kraj ove nedelje se najavljuje i puštanje u rad boba na šinama (Alpine coaster), prve takve instalacije u ovom delu Evrope.

Biće to i izazov u sve zaljubljenjike u adrenalinske sadržaje, koji će u njemu baš kao i svim ostalim letnjim sadržajima moći da uživaju po cenama do 30% nižim ukoliko dođu porodično na Kopaonik.

Konstruktor i proizvođač sanki je poznata Nemačka firma "Wiegand", koja je u svetu postavila preko 300 ovakvih postrojenja.

Konstrukcija je urađena od nerđajućeg čelika, a po cevastim šinama bob sanke teku glatko i tiho niz padinu. Sanke mogu da nose jednu ili dve osobe. Vozač sanki ima mogućnost kontrole brzine, i to mu daje jedinstveno praktično iskustvo i podstiče ga na ponovne vožnje i brže spuštanje.

Vožnja stazom koje je postavljena 1 do 6 m iznad tla je uzbudljiva i raznovrsna. Skokovi i talasi ugradeni u stazu izazivaju još više uzbuđenja tokom vožnje. Kiša i sneg ne predstavljaju problem - odlican efekat kočenja ostaje ne promenjen.

Široka staza sa dve cevne šine garantuje optimalnu stabilnost u krivinama, bez prevrtanja, glatku vođnju i udoban i bezbedan osećaj za vozače.

Početna stanica se nalazi levo od polazne stanice žičare Krst. Izlazna stanica je izgrađena na mestu gde žičara Krst preseca istoimenu stazu. Trasa cele staze se nalazi u šumskom okruženju kroz koje prolaze i biciklističke staze sa Pančićevog vrha.

Cena pojedinačne vožnje za decu je 350 dinara, a za odrasle 500 dinara. Cena za tri vožnje je 700 dinara za decu i 1000 dinara za odrasle.


         Izvor: RTS Jutarnji program, Infokop i Wiegand
         Foto:
Wiegand

Na slikama primeri sa sajta wiegandslide.com:

 

Galerija slika

Komentari