Vesti Kopaonik - U petak 1. decembra počinje sezona skijanja

Kopaonik - U petak 1. decembra počinje sezona skijanja

| 30.11.2016. | Skijališta Srbije
kop 640mp

Ski centar Kopaonik počinje sa radom od četvrtka, 1.decembra 2016. Prvi dan ski sezone biće besplatan, a za skijaše i bordere pripremljena je staza Karaman greben.

Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, koji je radio prethodnih dana bez prestanka, pripremljene su staze 7 i 7a za prvo ovogodišnje skijanje.  Na stazi koja sutra zvanično otvara sezonu skijanja ima 20 centimetara utabanog snega.

Nakon puštanja u rad Karaman grebena, pripremaju se i staze Pančićev vrh, Krst i Malo jezero, koje će biti otvorene za skijaše čim se budu stekli uslovi. Radno vreme centra je od 9 do 15 časova.

U ski centru na Staroj planini u ponedeljek 28. novembra 2016. je počelo osnežavanje staza. Temperatura na ovom skijalištu se spustila na -5 °C, čime su se stvorili uslovi za rad sistema za veštačko osnežavanje. Radi 26 topova i lasnera, koji osnežavanju staze 7, 7a i 7b na Jabučkom ravništu.

Kao i svake godine, Skijališta Srbije tradicionalno nastupaju na sajmu Expo-Zim, na kom počinje prodaja ski karata za nastupajuću zimsku sezonu. Kako su već skijaši i borderi navikli, i ove godine će na Expo zimu moći da kupe ski karte sa popustom od 10 posto.  Pored ski pasa, posetioci sajma će moći da kupe i zanimljive suvenire koji asociraju na sneg i omiljene zimske sportove.
Nastupom na sajmu, Skijališta Srbije najavljuju početak ovogodišnje skijaške sezone, a manifestacija Ski opening u ski centru Kopaonik počinje 8. i traje do 11. decembra. Ski opening na Staroj planini planiran je za period od 15. do 17. decembra, dok se sezona na Torniku na Zatiboru otvara od 22. do 24. decembra.

 

Komentari