Vesti Kopaonik - Ski opening, tradicionalno otvaranje ski sezone 2023/24

Kopaonik - Ski opening, tradicionalno otvaranje ski sezone 2023/24

Kopaonik | 08.12.2023. | Skijalista Srbija
kop opening 2024

Na Kopaoniku je ove zime skijaška sezona otvorena 02. decembra 2023. godine, ali zvanično otvaranje nove ski sezone 2023/2024. u našem najvećem ski centru otpočelo je 7. decembra tradicionalnom manifestacijom Ski Opening Kopaonik. Tim povodom, pored dobrog skijanja, pripremljen je i raznovrstan i bogat program.

Pripremljene su ski staze Karaman greben, Mašinac, Krst, Malo jezero i poligon za početnike kao i zabavne sadržaje bob na šinama, Tjubing i zip line. Već prvog dana Ski openinga skijalo je oko 2000 skijaša i bordera.

 

Vrhovi Kopaonika uveliko su se zabeleli, a prognoze idu na radost svih ljubitelja skijanja i planinskog turizma. Temperature u minusu omogućuju da sistemi za veštačko osvežavanje rade punim kapacitetima, kako bi prvo skijanje ove sezone proteklo u punom sjaju i ispunilo očekivanja više od 10 hiljada posetilaca koji svake godine otvore sezonu na krovu Srbije.

Prvog dana skijanje je bilo besplatno, a za naredna tri dana omogućen je popust od 30% na ski karte i zabavne sadržaje. Poput mnogih svetskih skijaških destinacija, Ski Opening na Kopaoniku prate integrisani zabavini program i celodnevni sadržaji u cilju nezaboravnog iskustva za sve posetioce.

Već prve večeri, gosti na Ski Openingu imali su priliku da isprate revijalni noćni spust sa bakljama u kojoj su učestvovali pripadnici Skijališta Srbije i Gorske službe spašavanja. A pored skijanja, Dolina sportova je ove godine mesto okupljanja najboljih domaćih DJ-eva koji će uz zvuke dobre muzike obeležiti početak zimske čarolije na Kopaoniku.

Istovremeno, renomirani proizvođači ski opreme omogućavaju posetiocima testiranje najnovijih modela na licu mesta, a najpoznatiji hoteli začiniće atmosferu primamljivim zimskim ukusima. Gosti mogu da posete i interaktivnu izložbu o Nikoli Tesli koja je svečano otvorena u organizaciji Turističke organizacije Raška i Muzeja Nikole Tesle u vili Ras na Kopaoniku.

Komentari