Vesti Kopaonik - Prodaja placeva u budućem Turističkom centru Srebrnac

Kopaonik - Prodaja placeva u budućem Turističkom centru Srebrnac

Brus, Kopaonik | 03.12.2019. | brusonline.com
Srebrnac plan detaljne regilacije 24

Kategorije

Opština Brus je objavila Javni oglas za prodaju zemljišta javnim nadmetanjem u javnoj svojini opštine Brus na Kopaoniku, lokacija Srebrnac - potes "Zavoj".

Predmet javnog oglasa je otuđenje parcele u katastarskoj opštini Kriva Reka, koja je u obuhvatu Plana detaljne generalne regulacije turističkog kompleksa „Srebrnac“ na Kopaoniku, u okviru zone II, po nameni - zelene površine. Početna cena javnog nadmetanja je 2.550,00 eura po aru (ukupna cena 370.515,00 eura).

Pravo da učestvuju u postupku javnog nadmetanja - licitacije imaju pravna i fizička lica. Kao uslov za učešće u postupku javnog nadmetanja podnosilac prijave dužan je da uplati depozit u iznosu 30% od početne cene.

Rok za dostavljanje prijava je 30 dana od dana objavljivanja Javnog oglasa u dnevnom listu ”Politika”, pdosno do 30. decembra 2019 godine u 12h, a Javno otvaranje prisplih ponuda će se održati sat vremena kasnije sa početkom u 13:00 časova.

Turisticki kompleks Srebrnac na Kopaoniku 
(Izvor: eKapija)

Plan detaljne regulacije turističkog kompleksa Srebrnac na Kopaoniku obuhvata površinu od 56,72 hektara, na području Krive Reke i Brzeća. Cilj plana je dovršavanje turističkog potcentra Srebrnac.

Reč je o delimično urbanizovanoj zoni Kopaonika. Ovde se već nalaze hotel Srebrnac sa 180 ležajeva i Gobelja relej, objekat na polazištu ski lifta sa 10 ležajeva. Tu su i ishodište ski staze, ski lift i žičara četvorosedežnica.

Postojeći kapacitet žičare je 2.400 skijaša na sat, a ski lifta 860 skijaša. Planirana je njihova rekonstrukcija i zamena savremenijim instalacijama, kao i rekonstrukcija polazih stanica. Planirano je ishodište buduće kabinske žičare Brzeće-Bregovi-Srebrnac. Iz izlaznu stanicu moguća je izgradnja ski servisa, ugostiteljskih objekata i tako dalje.

Planom je prostor podeljen na tri zone: saobraćajne površine, sportsko-rekreativne površine, javno skijalište i zelene površine, kao i turistički smeštaj.

U trećoj zoni su hoteli, apart-hoteli, pansioni, apartmanski kompeksi, vile. Osim izgradnje ovih objekata, ovde je moguće i graditi otvorene paviljone, vidikovce, terase, sportske terene i slično.

Objekti koji se grade trebalo bi da budu savremeni, u duhu moderne arhitekture, bez kopiranja elemenata tradicionalne arhitekture. Nije dozvoljena ni primena istorijskiih stilova. Nije dozvoljena ni upotreba PVC fasadne stolarije.

Objekti bi trebalo da imaju najviše tri sprata, uz potkrovlja.

Procenjeno je maksimalno 3.180 ležajeva, uz postojeće, od čega su 3.000 turistički, 150 službeni, a 30 za zaposlene.

Planirane su i dve servisne saobraćajnice, kao i tri pristupne saobraćajnice.

Kada je reč o sportsko-rekreativnim površinama, dozvoljeni su pešačke i biciklističke staze, otvoreni tereni za male sportove, roler poligoni, mini golf, dečja igrališta.

Širinu staza za skijanje potrebno je planirati u širini od 50 metara, a u planu je i ski tunel. Delovi staza mogu da se koriste za takmičenje, ukoliko odgovaraju normativima.

Plan predstavlja osnov za izdavanje lokacijskih uslova, izradu urbanističkih projekata. Rešenja mogu da se realizuju fazno, u skladu sa mogućnostima finansiranja i izvođenja radova. Donosilac plana je Skupština opštine Brus, nosilac izrade Opštinska uprava opštine Brus, obrađivač Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, a investitor Silver Kop development d.o.o.

Brus - Dva polaska autobusa do Kopaonika
(Izvor: brusonline.com)

Zimska sezona na Kopaoniku ove godine počinje 05. decembra a "Jugoprevoz" Kruševac od 01. decembra uvodi i drugi autobuski polazak iz Brusa do Kopaonika i obratno.

Prvi polazak je jutarnja linija koja kreće sa perona autobuske stanice u Brusu u 06:45, ispred hotela "Junior"  je oko 07:15  a na Kopaoniku je oko 07:55.

Autobus čeka putnike iz pravca Kruševca koji stižu oko 06:40 (polazi iz Kruševca u 05:30) i čeka putnike iz Aleksandrovca koji stižu oko 06:35 (iz Aleksandrovca polazi u 05:45). Povratak sa Kopaonika je u 15:10.

Drugi polazak iz Brusa je u 11:00 časova (svakodnevna linija Novi Sad - Beograd - Kruševac - Brus - Kopaonik), ispred hotela "Junior" stiže oko 11:40 a na Kopaoniku je oko 12:15. Povratak sa Kopaonika je u 16:15 časova.

Karte u Brusu možete kupiti na Autobuskoj stanici ili u autobusu - ako čekate van autobuske stanice.
Na Kopaoniku prodajno mesto za karte "Jugoprevoz"-a Kruševac je u krugu "Konaka" koje radi svakog dana od 08:30 do 14:45, gde možete kupiti ili rezervisati karte za Beograd i Novi Sad. Ako niste u mogućnosti da dođete do "Konaka" lično možete pozvati za informacije na tel: +381 66 800 46 07

Više informacija za polaske autobusa "Jugoprevoz"-a Kruševac prema i sa Kopaonika kao i ostalim međugradskim i lokalnim autobuskim linijama možete dobiti pozivom na telefon +381 37 38 26 320.

Komentari