Vesti Kopaonik - Održan Nacionalni snowboard kup u slalomu

Kopaonik - Održan Nacionalni snowboard kup u slalomu

Kopaonik | 10.02.2020. | kopaonikonline.com
Via Stars kup feb2020 1

Ono što ovo takmičenje razlikuje od ostalih je to što je akcenat stavljen na dečije trke – najmlađi startuju prvi dok je staza najbolja.

U subotu, 8. februara, na Kopaoniku je održan Nacionalni snowboard kup u slalomu na ski stazi Krst  u oganizaciji Skijaškog saveza Srbije, Skijališta Srbije i tehničkoj organizaciji kluba VIA Stars.

“Takmičenje u slalomu za bordere, na odlično pripremljenoj stazi Krst u dužini od 280m, sa 22 kapije, održano je u subotu, 8. februara, po idealnim vremenskim uslovima. Za klub Via Stars ovo je bilo izuzetno važno, jer od osnivanja kluba, u leto 2019. ovo je prvo takmičenje koje organizujemo. “Skijališta Srbije” su nam izašla u susret u svim segmentima pripreme i obezbeđenja staze. Za postavku kapija bio je zadužen naš trener i jedan od prvih stručnjaka za snowboard u zemlji, Drago Grupnić. Kao što smo najavili, start trke počeo je tačno u 10:00 sati, nije bilo kašnjenja i cela organizacija je funckionisala besprekorno. Ova trka se boduje za nacionalni kup Srbije. Nastupilo je ukupno 30 takmičara, iz 7 klubova.

U toku, a i nakon trke, vladalo je veliko interesovanje dece i roditelja kako mogu da se uključe u takmičenje, a pri tom nisu formalni članovi ni jednog kluba. Stoga smo došli na ideju da do kraja ove sezone organizujemo ligu Srbije gde bi mogao da se uključi još veći broj dece, možda čak i deca iz regiona i inostranstva koja dolaze na Kopaonik, jer je broj takvih turista zaista velik i povećava se, iz godine u godinu.

Dobili smo veliku podršku preduzeća Skijališta Srbije i Skijaškog saveza Srbije, kao i medija koji objavljuju vesti vezane za Kopaonik. Ono što nas je posebno prijatno iznenadilo je veliki broj volontera koji su se prijavili da pomažu. Ako smo doprineli da se duh zajedništva i sportskog druženja još više proširi kod mladih takmičara, onda je organizacija ove trke utoliko uspešnija. Hvala svima na podršci, nastavljamo sa još većim poletom, jer naša zemlja ima izuzetne mlade sportiste u koje treba ulagati.” rekla je Milena Vujović, ispred kluba Via Stars.


      Izvor: kopaonikonline.com    Tijana Ksenija


Komentari