Vesti Kopaonik - Od subote rade i Pančić, Krst i Mali Karaman

Kopaonik - Od subote rade i Pančić, Krst i Mali Karaman

Kopaonik | 26.12.2014. | skis.rs
pancickrst

Kategorije

Od subote, 27. decembra 2014. će u ski centru Kopaonik biti pošteno još pet staza u rad. Pored žičare Karaman greben i dve prateće staze, zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje pripremljeno je za skijanje još pet staza, a skijaše i bordere će prevoziti i žičare Pančićev vrh, Mali Karaman i Krst.

Visina utabanog snega na ovih sedam staza je 25 centimetara.

Skijališta Srbije odobrile su 25 posto popusta na cene ski karata, od poludnevne do sedmodnevne karte, za period dok radi četiri žičare.  Radno vreme ski centra Kopaonik je od 8.30 do 16 časova.

Uprkos visokim temepraturama i izostanku prirodnog snega, Skijališta Srbije ulažu maksimalne napore kako bi obezbedili skijanje i u ovakvim vremenskim uslovima.

Iako je danas, 26.12.2014. počeo da pada sneg, neophodni su određeni uslovi kako bi se ski staza adekvatno pripremila za bezbedno skijanje. Minimalna visina snega koja je neophodna da bi tabač počeo sa pripremom staza je 25 centimetara i on, svojom težinom od 12 tona, tu količinu snega utaba na 10 do 15 centimetara. Svakog momenta kada se steknu uslovi za proizvodnju veštačkog snega, a to je da temperatura bude niža od -3 stepena, naše dežurne službe počinju za pravljenjem snega.

Trenutno se osnežavaju staze Pančić, Mali Karaman i Krst, za koje je neophodno još snega pri vrhovima staza, kako bi se one sutra pustile u rad.

Ovom prilikom molimo sve skijaše i bordere za razumevanje i za malo strpljenja, dok se ne steknu uslovi za puštanje u rad i ostalih staza u ski centru.

Od danas, 26.12.2014. će skijanje u ski centru Kopoanik biti produženo za sat vremena. Novo radno vreme skijališta od danas je od 9 do 16 časova, a uvodi se i druga smena na prodajnim mestima.

Ski karte možete kupiti na prodajnim mestima kod boba na šinama, Upravnoj zgradi Skijališta (šalteri, Intersport i prodajno mesto okrenuto ka Malom jezeru), u hotelu Rtanj i hotelu JolllyKop.

Produženo radno vreme prodajnih mesta je do 21.30h u Upravnoj zgradi, dok će prodajno mesto u hotelu JollyKop raditi petkom, subotom i nedeljom do 21h.

Komentari