Vesti Kopaonik - Od ponedeljka 4. januara radi 12 žičara

Kopaonik - Od ponedeljka 4. januara radi 12 žičara

Kopaonik | 03.01.2015. | skijalistasrbije.rs
Kopaonik 2640x2

Kategorije

Od ponedeljka 4. januara 2016. u ski centru Kopaonik će raditi 12 žičara, 11 staza i 14 veznih staza. Pored žičara koje su do sada bila u programu, od sutra će raditi i ski lift Marine vode, Karaman, kao i dva vezna ski lifta Vučak 1 i Vučak 2.

Sistemi za veštačko osnežavanje su radili sve vreme, pa je na stazama visina utabanog snega 25 centimetara. Trenutno u ski centru pada sneg, koji je formirao pokrivač visine od 10 centimetara.

Za početnike i najmlađe radi ski vrtić. Posetiocima ski centra na usluzi su i adrenalinski sadržaji (bob na šinama, zip lajn i tjubing staza). Noćna staza Malo jezero radi od 19 do 22 časa, a za najmlađe radi i poligon za vožnju dečijih motornih sanki. Ove sanke su posebno napravljene i prilagođene najmlađima. Roditelji koji žele da svojoj deci priušte ovakav vid zabave mogu da iznajme sanke u Dolini sportova, gde je napravljen poseban poligon za vožnju ovih sanki.

Radno vreme centra je od 8.30 do 16 časova.

Iz sezone u sezonu sve više ski klubova odlučuje se da svoje treninge i kampove održava u ski centru Kopaonik. Na samom početku sezone pristiglo je 27 zahteva ski klubova za održavanje treninga na ovom skijalištu. Svim ski klubovima koji ispunjavaju uslove, odobreno je korišećenje određenih ski staza za održavanje kampova i treninga.

Pored domaćih, svake godine raste interesovanje stranih ski klubova za našim ski centrima. Već par godina unazad ski centar Kopaonik prvi započinje skijašku sezonu, a sama priprema staza i odlični uslovi za održavanje treninga stavlja ovaj ski centar ispred ostalih. Veliki broj ski klubova koji dolaze na Kopaonik ukazuje na to da je ovo skijalište apsolutni lider u regionu.

Spisak klubova:
1.Dom učenika srednjih škola
2.Ski Art Užice
3.Ski klub Bar
4.Planinarsko - skijaški klub "Kopaonik"
5.SK Rtanj
6.Fakultet za sport - Niš
7.Vojna pošta 3705 Raška
8.Sportski klub Oxigen
9.Skijaški savez Srbije
10.GSS
11.Strukovna organizacija Interski Srbija
12.Avanturija
13.Smučarski savez Kosova i Metohije
14.DIF Beogard
15.DIF Beograd i SSS
16.Lisica
17.Ares ski klub
18.Beogradski ski klub
19.Deca iz Kraljevačkih opština Adrani, Ratina, Vrba i Sirča
20.Asocijacija "Sport za sve" Beograda
21.Opština Zvečan
22.SK Stara planina
23.SK "Ski Dolina" Knjaževac
24.Crveni krst Brus
25.Sportski klub Pirat
26.SK Nikšić
27.George Coca

Komentari