Vesti Kopaonik - Novak i šeik grade hotele?

Kopaonik - Novak i šeik grade hotele?

Kopaonik | 24.11.2013. | Blic
Kopaonik527x

Kategorije

Prema saznanjima lista „Blic“, Srđan Đoković kupio je plac na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Kopaoniku, u blizini „Granda“. Hotel će biti izgrađen na mestu nekadašnjeg kafića „Doli Bel“. Prema planu, Đokovićev hotel imaće oko 1.000 kvadrata. U prizemlju će biti veliki restoran „Novak“, a iznad njega najviše 15 soba.

Porodica najpoznatijeg Srbina nije imala probleme oko dobijanja dozvole jer je na tom delu i predviđena gradnja. Međutim, zbog sporosti birokratije, Đoković nije uspeo da krene sa izgradnjom tog objekta ove godine, već je morao radove da pomeri za maj sledeće. Ipak, hotel će biti završen do kraja 2014.

Ovo je i svojevrsni povratak na Kopaonik Đokovića, koji su pre više od deset godina imali palačinkarnicu u Konacima, kojom su finansirali teniske početke Novaka Đokovića. Srđan Đoković za „Blic“ nije bio raspoložen da govori o tom hotelu.

Sa druge strane, par stotina metara dalje, na mestu nekadašnjeg hotela „Jugobanka“, završeno je raščišćavanje terena na kojem će šeik Abu Dabija Muhamed bin Zajed al Nehjan graditi novi hotel. Prema procenama investitora, hotel bi imao nešto više od 10.000 kvadrata, a stari hotel je od Vlade Srbije kupljen za 1,5 miliona evra. Upravo zbog ovih investicija, predstavnici kompanije „Mubadala“ iz Abu Dabija, koji su juče razgovarali s potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i s menadžmentom „Skijališta Srbije“, zainteresovani su za izgradnju novih žičara kojima bi Kopaonik učvrstio svoje mesto na samom vrhu evropskih skijaških centara. Predstavnicima „Mubadale“ predstavljeni su projekti izgradnje zatvorene žičare na „Krčmaru“ i „Gvozdacu“, kao i gondole koja bi povezala „Brzeće“ s Kopaonikom.

Postoji i mogućnost da i „Mubadala“ gradi hotel na Kopaoniku.
- Posebno ih je zainteresovalo Bačište, jer tu postoji mogućnost da se gradi hotel sa 500 ležajeva. Tu je sve pripremljeno i može odmah da se gradi. Od nas su tražili i plansku dokumentaciju kako bi videli gde sve može da se gradi i dobije građevinska dozvola - kaže za „Blic“ direktor „Skijališta Srbije“ Dejan Levnajić.

Arapima se posebno svidelo to što su u blizini teniski tereni na kojima je Novak Đoković napravio svoje prve teniske korake, a svoj radni dan u Beogradu, shodno tome, završili su na poslovnom ručku u restoranu „Novak“ na Novom Beogradu s menadžmentom „Skijališta“. Arapi će se s konkretnom ponudom i predlogom za ulaganje javiti u narednih deset dana. Da li će to biti privatno-javno partnerstvo ili neki drugi model saradnje, dogovoriće se direktno šeik Muhamed Zaid i Aleksandar Vučić.

        Izvor: Blic.rs | Bojana Anđelić/M. R. | Foto: RAS

 

Galerija slika

Komentari