Vesti Kopaonik - Međunarodno vojno takmičenje u skijanju

Kopaonik - Međunarodno vojno takmičenje u skijanju

Kopaonik | 12.03.2016. | skis.rs
KOP1406800X486 CISM

Međunarodno vojno takmičenje u alpskom skijanju u disciplinama slalom i veleslalom održano je od 11. do 13. marta 2016. u ski centru Kopaonik. U ovom takmičenju učestvovale su i vojne reprezentacije stranih armija Bugarske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i druge...

Ove trke predstavljaju kvalitetnu pripremu takmičara za nastup na „3. zimskim svetskim vojnim igrama“ koje će biti održane 2017.godine u Sočiju, Ruska Federacija. Na ovim igrama učestvovaće pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, članovi vojne reprezentacije u alpskom skijanju. Ovo takmičenje organizuje Međunarodni savet za vojne sportove – CISM, u okviru „CISM zimskog trening kampa“.

Dodelom priznanja najboljim pojedincima u disciplinama slalom i veleslalom, na vojnom smučarskom poligonu Kopaonik završen je takmičarski deo 5. zimskog kampa u organizaciji delegacije Republike Srbije pri Mećunarodnoj organizaciji za vojni sport (CISM) i odseka za vojni sport Vojne akademije.

Pored skijaške reprezentacije Vojske Srbije učešće je uzela i vojna reprezentacije Slovenije.

Kamp je organizovan i kao priprema za predstojeće svetsko vojno prvenstvo u Sočiju 2017.godine.

- „Ovo je jedan od najbolje organizovanih kampova i želim da pohvalim izuzetnu predusretljivost Skijališta Srbije, MK risorta i Opštine Raška. Zahvaljujući njima imali smo idealne uslove za trening, istakao je potpukovnik Dragan Todorov, načelnik odseka za vojni sport u Vojnoj akademiji i član delegacije Srbije pri CISM.

Vođa skijaške reprezentacije Slovenije, pukovnik Robert Mlinar pohvalio je organizaciju kampa i pozvao našu ekipu na kamp u Pokljuci sledeće godine.

Kapiten naše ekipe, dr Denijel Pešić, lekar na VMA, istakao je značaj ovakvih kampova za uvažbavanje ekipe: „Ove godine zadovoljni smo trećim mestom u pojedinačnom plasmanu ali naredne godine tempiramo formu pred Soči za najsjajnija odličja“.

 

Galerija slika

Komentari